HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2017 | Jakub Forejt | A-tým

Souboj Ledních Medvědů s nováčkem je tady. Do Pelhřimova zavítá David Servis


Po třech dnech bez hokeje je na programu opět zápas druhé ligy. V tomto kole přivítají pelhřimovští medvědi na svém ledě nováčka soutěže z Českých Budějovic. David Servisu se v nynější sezoně příliš nedaří. Nachází se na předposledním místě tabulky s prakticky nereálnou šancí na účast v play-off. Utkání začíná 8. 2. v tradičních 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - DSB 3:5

Tým z jihu Čech nezačal tuto sezonu vůbec špatně, když nejprve vyhrál překvapivě v Kolíně 1:4. Na tento vítězný zápas však nedokázali budějovičtí navázat a prohráli dalších pět zápasy. V osmém kole se jim povedlo tuto nepříznivou šňůru prolomit. To na domácím ledě přivítali trápící se Jindřichův Hradec a po těsném souboji vyhráli 6:4. Poté přišel opět prohraný zápas na ledě Žďáru nad Sázavou. Následně doma České Budějovice přivítaly svého oblíbeného soupeře z Kolína, kterého zdolali 3:1. Z následujících šesti zápasů se jim však povedlo vyhrát jediný proti Písku 3:5. Pak to ale vypadalo, že by se mohlo svítat na lepší časy. David Servis totiž dokázal zvítězit ve třech z následujících pěti zápasů, kdy porazili Nymburk, Jindřichův Hradec a Moravské Budějovice. Následně ovšem zaznamenali šňůru deseti prohraných zápasů a sen o play-off se začal pomalu rozplývat. V jednatřicátém kole se týmu z jižních Čech podařilo konečně vyhrát, když si z Písku po výhře 2:6 odvezli všechny tři body. V posledním utkání na svém ledě ovšem opět nedokázali svého soupeře porazit a Havlíčkovu Brodu podlehli 3:5.

Vzájemná letošní bilance hovoří jasně pro Pelhřimov. Lední medvědi dokázali ve všech třech zápasech zvítězit v základní hrací době a získat všech devět bodů. Nejdříve se Pelhřimovu povedlo zvítězit na ledě svého soupeře po vyrovnaném zápase 2:4. Poté doma Lední medvědi vyhráli ve sváteční den 7:3, aby následně na ledě soupeře opět vyhráli 4:8.

V brankovišti je nejvytíženějším mužem Petr Spáčil. Tento brankář nastoupil zatím ke dvaceti jedna zápasům a průměr obdržených branek si drží okolo pěti na zápas. Záda mu kryje Hynek Kůdela. Tento šestadvacetiletý hráč s prvoligovými zkušenostmi nastoupil k jedenácti zápasům a průměr má něco málo přes 3,5 branek na zápas.

Mezi obránci je nejúspěšnějším Lukáš Chaloupka. Tento zkušený hokejista si připsal jediný gól, ale zato šestnáct asistencí. Následuje Josef Žáček. Tento mladý obránce má na svém kontě 11 bodů (4+7). Ondřej Cikán je se sedmi body na třetím místě. Když se mu povedlo nastřílet dva góly a přidat pět asistencí.

Mezi útočníky je nejproduktivnějším hráčem Ladislav Marek, kterému se povedlo nasbírat pětadvacet bodů za 12 gólů a 13 asistencí. Stejný počet bodů má na svém kontě i Jiří Bárta. Tento hráč s prvoligovými zkušenostmi dokázal nastřílet devět gólů a přidat šestnáct asistencí. Patrik Zayml má též 25 bodů (8+17). Čtvrtým nejproduktivnějším útočníkem David Servisu je pelhřimovským fanouškům dobře známý Adam Vylíčil. Nastřílel čtrnáct gólů a přidal osm asistencí.

Podaří se Pelhřimovu počtvrté nad Českými Budějovicemi zvítězit, nebo se David Servisu podaří proti Ledním medvědům urvat první body. To se dozvíme zítra krátce po osmé hodině večerní.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC David Servis České Budějovice
Adresa: Evžena Rošického, 370 05, České Budějovice.
Internetové stránky: www.hcdavidservis.cz
Rok založení klubu: 1990
Klubové barvy: červená, bílá a modrá
Kapacita stadionu: 300 míst
Prezident klubu: Ing. Jaroslav David
Trenér: Rudolf Suchánek st.
Asistenti trenéra: Jiří Fedur

Jakub Forejt