HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.07.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Kučeru střídá na místě manažera František Dvořák


Přestupová bomba. Jinak se ani o příchodu nového člena Ledních Medvědů mluvit nedá. Nejedná se však o žádného hráče, nýbrž o nového manažera pelhřimovského klubu. Dosavadního manažera Aleše Kučeru totiž střídá František Dvořák, jenž tuto funkci zastával v Jindřichově Hradci. Hradec však pro tuto sezonu nepodal přihlášku do druhé ligy, a tak Dvořák přijal místo u Medvědů.

František Dvořák byl po dlouhá léta spojen s Vajgarem Jindřichův Hradec. Ten po několika špatných sezonách, kdy jen bojoval o udržení ve druhé lize, však do ročníku 2017/2018 nepodal přihlášku. A tak, dnes již bývalý manažer Medvědů Aleš Kučera, nabídl tuto funkci právě Dvořákovi.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec z.s. nebude po usnesení valné hromady zapsaného spolku vyvíjet žádnou sportovní činnost v sezónně 2017/2018. Stejnou cestou se v této sezóně vydá i KLH Vajgar Jindřichův Hradec a.s., která s týmem mužů nezasáhne do žádné mistrovské soutěže, prohlásil klub z jihu Čech na svých webových stránkách. Zároveň však dodává: Tato skutečnost neznamená zánik klubu, jde pouze o útlum v rámci sportovní činnosti. KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Hokej u Vajgaru ale zůstává zásluhou subjektu HC Vajgar Jindřichův Hradec, který bude nastupovat v Jihočeské krajské lize.

Po konci KLH Vajgar Jindřichův Hradec tak dosavadní manažer oslovil Františka Dvořáka, který tuto nabídku přijal. Mimo této funkci zastává i pozici v dozorčí radě Českého svazu ledního hokeje, kde zastupuje kategorii výkonnostního hokeje.

František Dvořák již také pomalu buduje s trenérem Janem Dvořákem kádr pro nadcházející sezonu. Nový manažer klubu už má představy o čerstvých posilách, které však ještě nejsou oficiálně potvrzeny. Jedno je však jisté, pelhřimovský klub se vydá do nové sezony s novým manažerem, s nímž opět bude chtít dosáhnout příček zajišťující play-off.

foto: denik.cz

Tomáš Bečka