HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.08.2017 | Redakce | A-tým

Hamalčík: Bude to hodně náročné, ale já to zvládnu!


Pelhřimovští hokejisté mají za sebou první přípravné utkání před sezonou 2017/2018 a svoji premiéru v dospělém hokeji si odbyl i sedmnáctiletý brankář Petr Hamalčík. Pelhřimovský rodák prožívá ve své kariéře velký postup a právě druholigová štace by mu měla ještě více pomoci. Mohl by tak následovat třeba i Daniela Dolejše, který právě z Pelhřimova vykročil do extraligového hokeje.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 4:1

Petře, jak jsi se připravoval na svůj první zápas za muže?

Tak přijeli jsme docela pozdě na zápas a s klukama jsem byl předtím dvakrát na ledě. Myslím si, že jsem odchytal solidní zápas, i když jsem měl málo přípravy. Po dvou ledech s áčkem to bylo krátký, ale myslím si, že dobrý.

V první třetině byli domácí aktivnější, byl jsi hodně nervózní, nebo jsi to tolik neprožíval?

Ne, byl to úplně normální zápas. Já nejsem takový, že bych to nějak řešil. Šel jsem do toho a odchytal jsem to myslím v pohodě.

V letošní sezoně tě čekají náročné přesuny mezi Prahou a Pelhřimovem, jak na tuhle situaci jsi připravený?

Bude to určitě hodně náročné, hlavně to cestování, ale já to zvládnu. Připravoval jsem se na to v suché přípravě v Letňanech. Měli jsme i ledy s panem Černochem a myslím si, že to bylo kvalitní.

Můžeš přiblížit fanouškům, jak jsi se dostal do druholigového Pelhřimova? Města, odkud pocházíš…

Myslím si, že ve chvíli, kdy jsem byl pozvaný do reprezentace, tak se ozvali z Pelhřimova a nabídli mi tuhle variantu, aby mě posunuli dál. Druhá liga je určitě výše, než extraliga juniorů. Já byl za to určitě rád, protože to pro mě bude do budoucna dobrý krok. Ten hokej už bude pořád stejný, jenom hráči se o něco zlepšují.

Hrála nějakou roli tvá spojitost s Pelhřimovem, nebo to byla vyloženě náhoda?

Pelhřimov se ozval poměrně hodně rychle, takže to byl určitě ten důvod, proč zrovna Pelhřimov. Ale kdyby to nebyl zrovna Pelhřimov, ale někdo jiný, zachoval bych se stejně.

Nyní vznikla zajímavá situace, kdy jsi v Pelhřimově na hostování z Hvězdy Praha a do Letňan máš střídavé starty. Áčko Letňan však nakonec bude hrát také druhou ligu…

Hodně mě přemlouvali, abych zůstal, ale já pak ještě odešel na začátku přípravy do Slavie. Letňany chtěli, abych tam zůstal a slibovali mi možnost chytat ve druhé lize, ale já jsem hráč Hvězdy Praha a bylo to v době, kdy jsem byl dohodnutý s Pelhřimovem. Takže jsem to nechtěl už měnit. Pelhřimov je moje domácí město a jsem rád, že tady můžu být.

Úvodní foto: www.hokejzr.cz / Petr Nedvěd

Redakce