HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Proti Moravským Budějovicím s dvěma běloruskými posilami


V pořadí druhé přípravné utkání čeká pelhřimovské hokejisty v úterý 22. srpna. Od 18.00 hodin přivítají na svém ledě Moravské Budějovice, které odehrály už čtyři přátelské duely. Na začátku dvakrát prohrály, nejprve s Hodonínem 1:6 a poté se Žďárem na Sázavou 4:9. S týmem Osmos Bratislava už zvítězily 10:5 a ve čtvrtečním měření sil s Táborem jasně vyhrály 7:0. Lední Medvědi zatím absolvovali jedno utkání na ledě Žďáru, odkud si přivezli prohru 1:4.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 6:4

Moravské Budějovice předvedly svou sílu už v minulém ročníku, když po třiceti šesti zápasech základní části obsadily třetí příčku. V play-off pak dokráčely až do semifinále poté, co v osmifinále vyřadily Děčín a ve čtvrtfinále pelhřimovského přemožitele Klatovy. Ve třetím kole vyřazovacích bojů jim ale stopku vystavili Bruslaři z Havlíčkova Brodu.

Žihadla však i nadále chtějí atakovat přední příčky, a tak neváhala posilovat. Největší letní přestupovou bombou se stal příchod slovenského veterána a mistra světa z roku 2002 Petera Puchera. Tým kolem Augustina Žáka bude i nadále spoléhat na výkony Lukáše Havla a Ladislava Rytnauera.

Naopak v brankovišti je situace zatím nejasná. Žihadla do posledních dvou přípravných zápasů pokaždé nominovala jinou gólmanskou dvojici. Trenérský štáb se totiž pokouší zalepit díru po odchodu dvojice Lukáš Dusík a Milan Dudáček. Prvně jmenovaný měl již namířeno do Šumperka, ovšem jednání selhala, a tak není jisté, zda do letošní sezony vůbec zasáhne. Dudáček naopak přestoupil do David Servisu České Budějovice. Žihadla musí zacelit i obrannou řadu, neboť po odchodu do Šumperka bude Budějovicím chybět nejproduktivnější bek loňské sezony Ondřej Šťáva.

Také Pelhřimov se musí vyrovnávat s odchody hráčů. Do Humpolce totiž přestoupil dlouholetý člen zadních řad Zdeněk Jelínek. S týmem pak nadále nepokračuje ani dvaadvacetiletý forvard Tomáš Bílek, který neuspěl na zkoušce. Obránce Dominik Kasalý se zotavuje po operaci kolene, přičemž k mužstvu by se měl přidat do měsíce. Do přípravy se taktéž zapojili dva známí beci - Aleš Hájek a Pavel Srdínko.

Trenér Dvořák nasadí proti Moravským Budějovicím dvě zcela nové zahraniční akvizice. V dresu Ledních Medvědů nastoupí Ruslan Shaula a Stanislav Kaminsky z Běloruska. Devatenáctiletý obránce Shaula naposledy hrál v týmu Shakhter Soligorsk-2 z druhé nejvyšší běloruské soutěže. O rok mladší útočník Kaminsky loni taktéž okusil v Bělorusku druhou nejvyšší soutěž, ovšem v dresu národního týmu do 18 let. Tamní svaz totiž podnikl podobné kroky jako na Slovensku, kde mladí junioři pravidelně hrají slovenskou extraligu. Kaminsky si v minulém ročníku připsal ve dvaceti čtyřech zápasech dvanáct bodů za tři góly a devět asistencí.

Branku Ledních Medvědů bude proti Žihadlům opět hájit Petr Hamalčík, který měl ovšem o víkendu nabitý program. Se starším dorostem letňanských Letců totiž absolvoval Turnaj hejtmana Pardubického kraje v Pardubicích. Se svým mužstvem se probil do utkání o třetí místo, ve kterém však Letňany nestačily na Bílí Tygry z Liberce.

Druhé přípravné utkání startuje 22. srpna od 18. hodin. K zápasu bude připraven i onlajn přenos.

Tomáš Bečka