HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.08.2017 | Tomáš Bečka, Dan Lhotský | A-tým

Kaminsky se ukázal v dobrém světle, chválí útočníka trenér Dvořák


První domácí utkání nové sezony pelhřimovští hokejisté proti Moravským Budějovicím zvládli. Po čtyřiceti minutách sice o gól prohrávali, ale ve třetí třetině zasypali Žihadla pěti brankami, a připsali si tak premiérové vítězství. Na obratu měl největší podíl Martin Hadrava, který překonal Čápa v hostující kleci celkem třikrát. Dvě trefy zaznamenal i běloruský útočník Stanislav Kaminsky, jenž trenérům v pozitivním slova smyslu zamotal hlavu. „Myslím si, že ho v nějakém přípravném zápase ještě uvidíme,“ prozradil kouč Jan Dvořák

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 6:4

Střelecký účet proti Moravským Budějovicím si osmnáctiletý forvard otevřel v sedmnácté minutě, kdy trefou pod horní tyč vyrovnal na 1:1. Svou druhou brankou ve třetí periodě pak znovu srovnával stav skóre, tentokrát na 2:2. „Bylo to opravdu těžké utkání. Naštěstí jsem měl kolem sebe dobré spoluhráče, se kterými jsme sehráli skvělý zápas,“ pochvaloval si po utkání Bělorus Kaminsky.

Na otázku ohledně jeho budoucnosti v pelhřimovském týmu se Kaminsky nevyjádřil zcela jednoznačně. „Nedokážu říci, zda u týmu zůstanu či nikoli. Sám nevím a také hlavně záleží na vedení, zda bude z jejich strany zájem,“ nechal se slyšet mladý útočník. A Kaminsky svými výkony trenéry skutečně zaujal. „Útočník Kaminsky se ukázal v dobrém světle, umí si najít místo před bránou a zakončit. O tohoto hráče máme zájem. Budeme s ním mluvit a myslím si, že ho v nějakém přípravném zápase ještě uvidíme,“ řekl na adresu běloruské posily lodivod pelhřimovského celku Jan Dvořák.

Dvořák měl proti Moravským Budějovicím k dispozici ještě Kaminského krajana Ruslana Shaulu, ovšem ten si o důvěru neřekl tak moc, jako dvougólový střelec. „Oba hráči s námi absolvovali jeden trénink a hned šli hrát. Obránce Shaula nás ovšem tolik nepřesvědčil. Také s ním budeme ještě mluvit, ale nejspíš se vrátí zpět do Běloruska,“ prozradil pětadvacetiletý trenér.

Pelhřimovští Medvědi mají tak za sebou první dvojutkání. Se Žďárem nejprve prohráli 1:4, avšak na druhý pokus už dokázali vyhrát. „V obou případech jsme nehráli v kompletním složení. Proti Žďáru chybělo hodně hráčů, kteří by měli být v základní sestavě. Výkon se postupem času zlepšoval, bohužel jsme ale neproměnili šance a udělali chyby, které soupeř potrestal. Druhý zápas byl lepší. Vytvářeli jsme si hodně příležitostí, ovšem chybělo nám trošku štěstí, abychom dali ještě nějaký gól navíc. V naší hře se opět objevily chyby, a kdyby je soupeř potrestal, mohl být zápas v 1.třetině rozhodnutý. Daly se samozřejmě vypozorovat i dobré věci ale naopak také chyby, které musíme odstranit,“ vrací se k oběma duelům šéf střídačky.

A co přesně měl trenér na mysli? „Musíme zapracovat na obranné hře a na spolupráci celé pětky, abychom nepropadali. Co vidím jako pozitivní, je hra směrem dopředu. Dokážeme si vytvořit spoustu šancí, akorát je musíme umět proměňovat,“ přiblížil Dvořák, který na pozici hlavního kouče načíná už druhou sezonu.

Lední Medvědi zvolili pozvolný start, když oba přípravné duely dělil týden a k tomu dalšímu vyrazí opět až v úterý. Ovšem pak bude následovat čtvrteční odveta ve Žďáře nad Sázavou a sobotní duel s Letňany. Během těchto střetnutí dostanou prostor další bruslaři, kteří bojují o prostor v prvním mužstvu. „V zápase v Třebíči proti Budějovicím určitě ještě nastoupí hráči, kteří přijdou na zkoušku. Tým chceme posílit na postu obránců, kde nás tlačí bota. Naopak směrem do útoku změn už moc nebude. Příležitost dostanou všichni hráči, co s námi trénují. Zápasy s Letňany bychom rádi odehráli v sestavě, ve které nastoupíme k prvnímu mistrovskému zápasu v Táboře,“ uzavřel Dvořák.

Tomáš Bečka, Dan Lhotský