HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.08.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědy a Žihadla podruhé změří síly v rámci přípravy


Svěřenci trenéra Dvořáka mají před sebou třetí přípravné utkání na novou druholigovou sezónu. V úterý 29. srpna zajíždí Lední Medvědi do Třebíče, kde se utkají v odvetném zápase s Moravskými Budějovicemi. Bude se jednat již o druhý vzájemný duel v přípravném období, neboť oba regionální rivalové se utkali již minulý týden na pelhřimovském ledě. Zápas začíná úderem 18. hodiny.

Tento článek patří k zápasu MOR - PEL 8:3

HC Moravské Budějovice 2005

Žihadla z Moravských Budějovic prožívají velmi nabitou přípravu před druholigovými boji. Šest dosud odehraných duelů přitom svěřenci trenéra Žáka rovnoměrně rozdělili na tři vítězství a tři porážky. Po dvou úvodních nezdarech (1:6 doma s Hodonínem, 4:9 ve Žďáru nad Sázavou) přestříleli žlutočerní v domácím prostředí Osmos Bratislava (10:5) a následně i táborské Kohouty (7:0). Nutno dodat, že Tábor nastoupil do utkání ve značně omlazené sestavě a mladší hráči hlavně sbírali zkušenosti s druholigovými boji. Následovala porážka v Pelhřimově, ale v zatím posledním duelu si hráči Moravských Budějovic napravili reputaci, když z hodonínského ledu putovala na Vysočinu výhra 4:3 po samostatných nájezdech.

První vzájemný duel rozhodla třetí třetina

Pelhřimovští hokej se s Žihadly poprvé utkali mezi domácími mantinely 22. srpna. Pro Lední Medvědy to byla teprve druhá zápasová zkouška v přípravném období a začátek duelu tomu odpovídal, rozehraný soupeř byl aktivnější a brzy šel do vedení po brance Sobotky. Ještě do první sirény ale vyrovnal Kaminsky. Ve druhé třetině se obraz hry příliš neměnil, ovšem domácí se stále více dostávali do gólových příležitostí. Prosadil se však soupeř, když ve vlastním oslabení skóroval Lupač. Ve třetí třetině však povolila stavidla útočné hry a k vidění bylo hned sedm branek. Nejprve vyrovnal svou druhou brankou v zápase Kaminsky a šest minut před koncem třetí třetiny poslal Lední Medvědy poprvé do vedení Martin Hadrava. Toto vedení ale mělo jepičí život, neboť vzápětí vyrovnal Havel. Rozhodnutí duelu přinesla pasáž mezi 54. a 56. minutou, kdy nejprve Martin Hadrava dvěma brankami zkompletoval hattrick a Bezděk následně přidal šestou branku domácího celku. Tečku za brankově výraznou třetí třetinou přidal nedlouho poté hostující Lupač. Pelhřimov v domácím prostředí porazil Moravské Budějovice 6:4.


Pavel Blažek