HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.08.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Druhá odveta v řadě. Do Pelhřimova míří Plameny


Přípravná utkání nabírají na tempu a po dni volna se pelhřimovští hokejisté chystají ke svému čtvrtému přátelskému duelu. Poslední srpnový den zavítá k Bělé Žďár nad Sázavou. V prvním vzájemném měření sil podlehli Medvědi Plamenům 1:4, ovšem pro Pelhřimov se jednalo o úvodní zápas sezony. Tentokrát už půjdou do tohoto boje oba celky v plném nasazení. Utkání startuje úderem 18. hodiny.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 6:5

Plameny odehrály už šest přípravných zápasů a ten sedmý s Pelhřimovem bude pro ně zároveň i předposlední. Do této doby se dvakrát utkaly s Kolínem, se kterým nejprve těsně prohrály 3:2 po nájezdech, načež v odvetě na domácím ledě už zvítězily 6:2. Dvě střetnutí odehráli Žďárští i s prvoligovou Horáckou Slavií Třebíč. Ta však pokaždé byla nad jejich síly, ovšem svěřenci trenéra Konečného svého soupeře vždy velice potrápili.

Hned ve druhém zápase pak Žďár porazil Moravské Budějovice 9:4 a o pět dní později pelhřimovské Medvědy. „Od druhé třetiny jsme různě měnili sestavu a zkoušeli jsme různé varianty, zhruba víme asi jak, ale je potřeba to pořád zkoušet. Možná to bylo takové kostrbatější, ale od toho ta příprava je,“ nechal se po vzájemném zápase slyšet trenér Plamenů Michal Konečný.

Naopak Pelhřimov se čtvrtečním zápasem dostává do druhé poloviny svých předsezonních utkání. Ze třech střetnutí vyhráli jediný s Moravskými Budějovicemi. Proti stejnému soupeři absolvovali svěřenci trenéra Dvořáka i zatím svůj poslední duel, ze kterého si ale odvezli prohru 8:3. „Zápas v Budějovicích měl pro náš špatný začátek. Soupeř nám odskočil na 3:1, ale poté se nám podařilo srovnat na 3:3. Bohužel jsme měli šanci, kterou jsme neproměnili a soupeř z protiútoku dál branku. Ve třetí třetině soupeř využil dlouho pětiminutovou přesilovku, odskočil a my už jsme nedokázali vstřelit gól. Musíme zlepšit pohyb a hru v obranném pásmu,“ zhodnotil Jan Dvořák neúspěšné vystoupení proti Žihadlům.

Proti Žďáru dostane volno Tomáš Plachý, naopak do sestavy se vrátí běloruký útočník Kaminsky a gólman Hamalčík. Dvořák pak odkryl ještě jedno nové jméno. „Ve čtvrtek nastoupí navrátilec z Jihlavy Pavel Hendrych, který hrál v Pelhřimově už za mládež,“ prozradil šéf střídačky. Devatenáctiletý útočník nastupoval minulý rok v juniorském celku Dukly, přičemž předchozí sezony strávil v dresu Havlíčkova Brodu.

Medvědi tak vyrazí do čtvrtého přípravného zápasu v téměř identickém složení. „Ještě nějaké hráče budeme zkoušet v sobotním utkání a poté bychom rádi kádr uzavřeli,“ doplnil na závěr Dvořák. Zajímavé utkání začíná ve čtvrtek v 18. hodin. K zápasu bude připraven taktéž onlajn přenos.

Tomáš Bečka