HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.09.2017 | Tomáš Bečka, foto: Petr Nedvěd | A-tým

Jeden druhého se zastaneme, a tak to má být, pochvaluje si Kohút


Pelhřimovský celek má za sebou už čtyři přípravné duely s vyrovnaným skóre dvou vítězství a dvou proher. Do těchto duelů zasáhly i nové tváře, které od příští sezony budou reprezentovat barvy Ledních Medvědů. Jednou z nich je slovenský obránce Tomáš Kohút, jenž si v dosavadních duelech připsal dva body za gól a asistenci. Po zápase se Žďárem nad Sázavou zhodnotil nejen poslední duel, ale také nabídl svůj pohled na kabinu a nové prostředí.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 6:5

Tomáši, jaký to byl dnes z Vašeho pohledu zápas?

Dnešní utkání bylo oproti zápasu s Moravskými Budějovicemi docela rychlé oproti. Podobný zápas jako dnes byl více méně i u nich ve Žďáře, akorát že my jsme tam hráli první utkání, takže oni na nás vlítli a my jsme s tím ještě nebyli srovnaní. Dneska to bylo nahoru dolů, měli jsme více štěstí, že nám to tam napadalo. Navíc gólman dobře zachytal a prostě jsme to urvali.

V čem byl Žďár nejvíce nepříjemný?

Byli rychlí, hodně bruslili. Snažili se vše dohrávat a vše nám znepříjemňovat.

Je už v zápasech znát, že liga začíná za 14 dní nebo je přeci jen stále brzy?

Už se to začíná vyostřovat, což dneska bylo vidět. Začíná to nabírat správné obrátky.

Ptám se proto, že od druhé třetiny byla hra celkem přiostřená. Co to způsobilo?

Začalo to tím, jak srazili Kubise (Jiří Kubáta, pozn. autora) a Hájis (Aleš Hájek) se ho zastal, čehož si hodně cením, protože takové hráče potřebujeme. Pak už se to jen nabalovalo. Já jsem tam měl také nějakou potyčku před bránou, ale nic velkého z toho nebylo. Bylo to pak trochu vyhrocené. Z mého pohledu to rozhodčí trochu podcenili.

V čem byl rozdíl oproti prvnímu vzájemnému utkání s Plameny, který jste prohráli 1:4?

V naší formě. My jsme tam hráli první zápas, zatímco oni už měli něco odehraného. Oni už si puky dávali rychle od hokejky, zatímco nám to odskakovalo a nebyli jsme tak nabruslený. V tom bych viděl hlavní rozdíl.

Byly už v dnešním zápase nějaké prvky, které byste si chtěli přenést do sezony?

Začala se nám zlepšovat sehranost. Přeci jen je zde pár nových kluků, mezi které patřím i já. Už více víme, co od toho druhého čekat, kam si to hodit a podobně. To ze začátku vázlo. Také se začíná tvořit i týmovost. Jak jsme dnes viděli, jeden druhého se zastaneme, a tak to má být.

Máte za sebou čtyři přípravná střetnutí. Co prozradila?

Určitě máme silný tým, nad má očekávání. Ještě vypilujeme obranou hru a bude to dobré.

Vy jste nová posila mezi Ledními Medvědy. Jak vznikl přestup do Pelhřimova?

Přestup vznikl tak, že jsme to v Hradci zabalili a oslovil mě trenér Dvořák, jestli už mám nějaké angažmá. A protože jsem neměl, tak jsme se domluvili.

Jak se Vám zamlouvá nové prostředí a jak byste ho porovnal s Jindřichovým Hradcem?

Zázemí je super. V Hradci jsme to také neměli špatné, ale zde je to o penězích. Máme tady vybavení, to znamená hokejky, výzbroj. To je asi hlavní rozdíl. Pak se samozřejmě hraje líp. Je klid, můžu se soustředit na hru a neřešit jiné věci.

Jak osobně se cítíte po čtyřech odehraných zápasech?

Už to začíná být lepší. Začátky byly těžké, ale zápas od zápasu jsou vidět pokroky. Je i větší pohoda s kluky v šatně a vše začíná klapat.

Tomáš Bečka, foto: Petr Nedvěd