HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Daniel Brabec táhne reprezentaci za další medailí


V těchto dnech probíhá v čínském Nankingu mistrovství světa v inline hokeji pod hlavičkou FIRS. Čeští hráči mají letos na dosah zkompletování zlatého hattricku. K tomuto cíli bude chtít hlavní měrou přispět i bývalý pelhřimovský gólman Daniel Brabec. Svěřenci trenéra Mecery odehráli už všechny tři zápasy v základní skupině a s plným počtem bodů postoupili do čtvrtfinále.

Brabec a spol. se v prvním klání utkali s Lotyšskem. A protože po první polovině vedli Češi 5:0, nechal kouč Mecera čtyřiadvacetiletého gólmana po zbytek zápasu odpočívat. Reprezentace nakonec porazila Lotyše vysoko 9:0. Druhý den pak národní výběr čekala Kanada. Reprezentace vstoupila do zápasu výborně, když po dvaceti minutách vedla 5:1. Kanaďané však ve druhé půli překonali Brabce třikrát a mocně dotahovali. Vyrovnat se jim však nepovedlo, čímž si čeští inline hokejisté zajistili už před posledním duelem základní skupiny postup do čtvrtfinále.

To jen pečetili výhrou nad Spojenými státy americkými 8:5, když Daniel Brabec odchytal opět jen první část zápasu, jelikož ho lodivod Mecera nechal odpočívat před čtvrtfinálovým duelem. V něm se zítra, 7. září, utkají čeští reprezentanti s Kolumbií.

foto: Oficiální facebookové stránky World Inline Hockey

Tomáš Bečka