HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Kaminsky si vybojoval místo v sestavě. Na střídavé starty přichází junior Rudy


Start druhé ligy se nezadržitelně blíží, když ve středu 13. září vyrazí Lední Medvědi na led největšího rivala do Tábora. V šesti přípravných duelech měli šanci se ukázat nový hráči i hokejisté, kteří se o pelhřimovský dres teprve rvali. Jedním z úspěšných kandidátů se nakonec stal i běloruský útočník Stanislav Kaminsky. Vedení klubu pak na prahu nové sezony přivedlo i jedno nové jméno, a to slovenského obránce Samuela Rudyho, který si před dvěma lety zahrál v barvách národního týmu na srpnovém Memoriálu Ivana Hlinky.

Devatenáctiletý Rudy zná české poměry velice dobře. Dorostenecká léta totiž strávil na východě Čech v Pardubicích, odkud se probojoval až do slovenské reprezentace, se kterou mimo jiné odehrál v srpnu 2015 prestižní turnaj Memoriál Ivana Hlinky, když naskočil do čtyř zápasů, ve kterých však nebodoval.

Od letošní sezony ovšem nastupuje v juniorském celku znojemských Orlů, jenž bojuje v mezinárodní soutěži EBYSL (Erste Bank Young Stars League). Rozlosování přiřklo Znojmu do osmičlenné skupiny sedm celků z Maďarska. V neděli 3. září tamější junioři rozehráli základní část a v úvodnímu duelu přetlačili Fehérvár poměrem 3:2. Rudy navíc asistoval u druhé branky svého týmu. Slovenský obránce má z moravské metropole vyřízené do Pelhřimova střídavé straty.

Pelhřimovský celek bude v sezoně spoléhat i na služby Stanislava Kamisnkého, jenž si během přípravných zápasů řekl o přízeň trenéra Dvořáka. Hlavní kouč byl hned po prvním startu běloruského forvarda jeho výkonem příjemně potěšen. „Útočník Kaminsky se ukázal v dobrém světle, umí si najít místo před bránou a zakončit,“ nechal se Dvořák slyšet po domácím přátelském střetnutí s Moravskými Budějovicemi.

Kaminsky nastupoval v loňském ročníku v běloruské druhé nejvyšší soutěži, když hájil barvy národního týmu do 18 let. Během dvaceti čtyřech zápasů si připsal dvanáct bodů za tři góly a devět asistencí. Osmnáctiletý hbitý útočník naskočil v přípravě do čtyř utkání a po boku bratrů Hadravových nastřílel tři góly, ke kterým přidal jednu asistenci.

foto: hcdynamo.cz

Tomáš Bečka