HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi se na Bouchalkách střetnou s dosud neporaženým Žďárem


Druholigové tempo pomalu ale jistě nabírá na svých obrátkách. Po sobotní výhře nad Klatovy se pelhřimovští hokejisté vydají za rivalem do Žďáru nad Sázavou. Tým z Bouchalek má po předsezonním posilování velké ambice, které se zatím svěřencům trenéra Konečného daří plnit, když po dvou odehraných zápasech mají na svém kontě pět bodů. Derby mezi Plameny a Ledními Medvědy startuje v 17.30 hodin.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 5:2

Plameny obsadily po loňské základní části čtvrté místo, díky čemuž narazily v prvním kole play-off na Trutnov, se kterými si poradily poměrem 4:1 na zápasy. Přes čtvrtfinále se ale Žďárským nepodařilo probojovat. Nad jejich síly se stal Havlíčkův Brod, jenž opanoval sérii 3:1.

Tým kolem trenérského dua Michal Konečný - Radovan Biegl se sestavoval celé léto a vznikla letka, která budí u soupeřů respekt. Obranu vyztužil bývalý reprezentant a hráč NHL Martin Lojek či Martin Jícha, po jehož boku bude nastupovat i jeho mladší bratr Lukáš, který na jaře vybojoval s Duklou postup do extraligy.

Těsně před začátkem soutěže pak vedení přivedlo další zvučnou posilu. Mezi Plameny se, prozatím jen dočasně, zařadil Petr Štěpánek, jenž naposledy působil pod Žďárskými vrchy v sezoně 2015/2016. Loni nastupoval za britský Peterborough Phantoms a letos se měl dokonce poprat o příležitost v extraligové Spartě. Kvůli zranění třísel však musel sedmadvacetiletý útočník sen o extralize alespoň pro letošek vzdát. Štěpánek odehrál obě dosavadní utkání s bilancí jednoho gólu.

Během přípravného období podstoupili svěřenci trenéra Konečného celkem osm přípravných duelů. Postupně se dvakrát utkali s Moravskými Budějovicemi (9:4, 4:5 sn), Kolínem (2:3 pr, 6:2), Pelhřimovem (4:1, 5:6) a prvoligovou Třebíčí, proti které dvakrát jen těsně padli (3:5. 2:3 sn). Do sezony pak Plameny vstoupily domácím zápasem s Kolínem, jehož na svém ledě porazily 3:2. V minulém kole bojovaly o další body v Nymburku, kde o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jediný gól střetnutí zaznamenal až v osmé sérii nájezdů Tomáš Střecha.

Pelhřimovští mají za sebou rovněž dva zápasy a po úvodní prohře v Táboře si v sobotu zpravili chuť vítězstvím nad Klatovy. V bráně opět nastoupí Petr Hamalčík, ovšem před ním nastane několik změn. Těmi nejznatelnějšími budou absence Martina Vysloužila a Tomáše Plachého. Vysloužil nenastoupí vinou nachlazení a druhý jmenovaný se neobjeví kvůli pracovním povinnostem. V případě pelhřimovské výhry by doposud čtvrtí Medvědi přeskočili na bronzové příčce právě žďárské Plameny. Utkání můžete sledovat i na webové stránce www.onlajny.cz

Sestavy z posledního utkání

Hamalčík (Šoustal) – Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda, Rudy, Srdínko, Hadrava Marek, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Hadrava Martin, Kasalý F.
Řehoř – Pleva (C), Lojek, Kolda, Marek, Sedláček, Staněk - Kunstmüller, Vítek, Střecha, Krupka, Kovářů, Beneš, Gregar, Kuřítko, Juráň, Bureš, Štěpánek, Jícha L.


Představení soupeře

Oficiální název klubu: SKLH Žďár nad Sázavou

Adresa:Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, o.s. Jungmanova 1496/10

Internetové stránky: www.hokejzr.cz

E–mail: info@hokejzr.cz

Rok založení klubu: 1938

Klubové barvy: červená a bílá

Kapacita stadionu: 3 500 míst

Generální manažer: Miloslav Šimon

Trenér: Michal Konečný

Další zápasy 3. kola druholigové skupiny Střed:

HC Moravské Budějovice 2005 - HC David Servis České Budějovice

SC Kolín - NED Hockey Nymburk

SHC Klatovy - IHC Písek

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

Tomáš Bečka