HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

B-tým vstupuje do sezony utkáním s Radomyšlí


Již dnes, 23. září, startuje nový ročník Jihočeské krajské ligy, ve které se premiérově představí i pelhřimovský tým. Rezerva Ledních Medvědů v prvním kole změří síly s Radomyšlí. Ta bude z loňské sezony obhajovat sedmé místo po konci základní části. Sobotní soupeř úzce spolupracuje s druholigovým Pískem, takže se dá očekávat, že Medvědy nečeká jednoduchá práce. Zápas začíná na píseckém stadionu v 16:00.

Tento článek patří k zápasu RAD - LMB 14:2

Radomyšl má za sebou úspěšnou sezonu. I přesto, že po základní části skončila až sedmá, v play-off vyřadila po dvou zápasech Veselí nad Lužnicí. První zápas totiž vyhrála 3:0, čímž si vytvořila dostatečný náskok pro odvetu. V ní sice prohrála 2:3, ale právě díky lepšímu skóre nakonec postoupil sobotní soupeř.

V semifinále pak svěřenci trenéra Volfa narazili na jednoho z favoritů soutěže – Český Krumlov. A jelikož první utkání nezvládli a prohráli vysoko 1:7, o postupujícím bylo téměř rozhodnuto. Definitivní tečku za postupem udělal Krumlov o dva dny později, kdy vyhrál 7:0.

Po sezoně pak v Radomyšli nastaly změny. Klub opustil dlouholetý lodivod Radek Volf starší, jehož nahradil bývalý hráč Písku a hokejový světoběžník se zkušenostmi ze Slovenska či Francie Radek Hovora, jenž bude působit coby hrající trenér. Do brankoviště pak přišla zvučná posila v podobě Václava Pipka, který v dresu Milevska, Tábora či Písku nejednou trápil pelhřimovské střelce v druholigových bojích.

Největší lesk Sokolu Radomyšl však dodává jiný nově příchozí bruslař - bývalý extraligový hráč Pavel Kašpařík. Osmatřicetiletý rodák z Písku vyhrál čtyřikrát extraligový titul, když se třikrát radoval se Spartou a jednou s Plzní. Celkově v extralize sehrál 712 zápasů. Na svém kontě má i sedm startů v reprezentačním dresu. Kašpařík přichází do Radomyšle na hostování z Plzně, kde naposledy působil před třemi roky. Minulou sezonu vynechal, přičemž v té předminulé se neúspěšně pokoušel pomoci vrátit Slavii Praha zpět do nejvyšší ligy.

B tým Ledních Medvědů má za sebou tři přípravná utkání, ve kterých se mu příliš nedařilo. Na ledě Humpolce prohrál 4:7 a na soběslavském Memoriálu Pavla Háka prohrálo nekompletní Šádovo mužstvo nejprve s Veselí nad Lužnicí 1:11 a poté s domácí Soběslaví 1:12.

Nyní však začíná krajská ligová sezona. „Kluci se už na zápas těší. Ale je tady stále mírná nervozita z toho, že nevíme, co nás čeká,“ přiznal před sobotním duelem hlavní trenér mužstva Radek Šáda. Kapitánem mužstva se stane nejstarší a nezkušenější hráč Jaromír Linhart, ovšem tým kolem něj nebude stále v nejsilnější možné podobě. „K utkání pojedeme hodně oslabení, protože stále jen počítám omluvenky, ať už z pracovních důvodů anebo u někoho ještě nejsou vyřízené registrace,“ smutní lodivod pelhřimovské rezervy.

Radomyšl úzce spolupracuje s Pískem a i předsezonní posilování ji řadí do skupiny týmů, které by se měly pohybovat v první polovině tabulky. „Na začátek nás čeká dobrá prověrka, ovšem v téhle soutěži asi nebude lehkého soupeře. Každý zápas je jiný a pro kluky to budou cenné zkušenosti,“ je si vědom sedmatřicetiletý kouč.

foto: strakonicky.denik.cz

Tomáš Bečka