HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.09.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov cestuje na nymburský led


Druhá liga má před sebou páté kolo a Lední Medvědi již potřebují nutně získat nějaké další body do druholigové tabulky. Ani tentokrát to ovšem nebude snadný úkol, parta okolo trenéra Dvořáka se totiž vydá bojovat na led Nymburka. Utkání se odehraje v sobotu 30.září a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu NYM - PEL 3:4 pr.

NED Hockey Nymburk

Hokejisté Polabanu vstoupili do nové druholigové sezóny dvěma těsnými porážkami, pokaždé Nymburk padl až po samostatných nájezdech. Nejprve si Středočeši připsali bod v dalekých Klatovech po prohře 1:2 a následně v domácím prostředí nestačil Nymburk na žďárské Plameny - gólově dietní utkání rozhodla až osmá série samostatných nájezdů, kdy hostům přidělil bod navíc Střecha. Plného bodového zisku se hokejisté Nymburka dočkali až ve třetím soutěžním duelu, ovšem nemohli si vybrat pro tento úkol pikantnějšího soupeře než nedaleký Kolín. Polabské Derby mělo v první polovině duelu příznivější vývoj pro domácí Kolín, kdy dokázali Kozlové držet jednobrankové vedení. Poté ale Nymburk dvakrát krátce po sobě udeřil a když v poslední třetině přidali hosté čtvrtou branku, bylo v podstatě rozhodnuto, že tři body poputují do Nymburka. Kolín již stihl pouze korigovat v poslední sekundě utkání na 3:4. Výrazný podíl na tomto vítězství měl Jan Stehlík, jenž zaznamenal hattrick. Zatím poslední střetnutí zavedlo Polaban do Českých Budějovic, tamní David Servis ovšem udělil Nymburku tvrdou lekci, Jihočeši na vlastním ledě zvítězili vysoko 8:1. Nymburským hokejistům aktuálně patří sedmá příčka v tabulce skupiny Střed, na devátý Pelhřimov mají Středočeši náskok dva body.

Vzájemná bilance obou soupeřů

Hokejový klub z Nymburka patří mezi nejčastější druholigové soupeře pelhřimovských hokejistů. Oba celky se pravidelně utkávají o druholigové body od září roku 2002, s krátkými výjimkami. Zároveň ale patří Nymburk mezi nejméně oblíbené soupeře Ledních Medvědů - celkem dvaačtyřicetkrát se Pelhřimov s Nymburkem utkal mezi druholigovými mantinely a Nymburk zvítězil pětadvacetkrát. Jednou se oba soupeři rozešli smírně a šestnáctkrát se z vítězství radoval Pelhřimov. Ten ve vzájemných soubojích vsítil 140 branek, hosté z Nymburka pak 168 branek. Oba celky zaznamenaly nejvýraznější vítězství nad svým soupeřem v pelhřimovské hale. V prosinci roku 2007 zvítězil Pelhřimov nad Nymburkem 6:1 a věrní pelhřimovští příznivci jistě nezapomenou na listopad roku 2003, kdy Nymburk doslova rozmetal pelhřimovské hokejisty 11:0.

Změny v kádru Medvědů

Pelhřimov před sobotním utkáním v Nymburce posílil brankář DOMINIK SVOBODA, který pelhřimovské prostředí dobře zná ze sezóny 2015/2016, kdy v dresu Medvědů odchytal deset zápasů. V letošní sezóně bude v Pelhřimově působit formou hostování, přičemž zpět do mateřské Třebíče má vyřízené střídavé starty. Odchod naopak oznámil RICHARD ADAM, který stejně jako v loňské sezóně odchází do Německa.

Sestavy z posledního utkání

Hamalčík (Šoustal) - Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda, Rudy, Srdínko, Hadrava Marek, Kopic, Plachý, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Hadrava Martin, Kasalý F.
Formánek (od 21. Krofta) - Kříž, Mašek, Knesl, Žemlička, Eliáš, Hierman, Hofman, Parrish - Smejkal, Josefus, Stehlík - Eis, Arnošt, Čapek - Jandus, Vostřák, Synek - Kuzďas, Šťastný, Planý

Představení soupeře

Oficiální název klubu: NED Hockey Nymburk

Adresa: NED Hockey Nymburk, U Stadionu 12, 288 02 Nymburk

Internetové stránky: http://klub.nedhockey.cz

E–mail: info@nedhockey.cz

Telefon, fax: +420 325 514 191-2, 325 512 888

Rok založení klubu: 1932

Klubové barvy: modrá a žlutá

Kapacita stadionu: 4 500 míst

Prezident klubu: PaeDr. Tomáš Netík

Trenér: Pavel Bičiště

Asistent trenéra: Jaroslav Vlasák

Další zápasy 5. kola skupiny Střed:

SC Kolín - IHC Písek

SHC Klatovy - HC Moravské Budějovice 2005

SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod

HC Tábor - HC David Servis České Budějovice

Pavel Blažek