HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

Možná jsme hráli až v příliš velkém stresu, přemítá Dominik Svoboda


Dominik Svoboda je staronovou tváří v pelhřimovském dresu. U řeky Bělé působil už v sezoně 2015/2016 a nyní je zapůjčen z Třebíče na hostování, přičemž zpět do svého mateřského týmu má vyřízené střídavé starty. V sobotu se postavil mezi tři tyče, aby čelil píseckým útokům v boji o posun v tabulce vpřed. Ovšem ani dvaadvacetiletý gólman nezabránil prohře a pádu na chvost druholigové tabulky.

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 2:5

Dominiku, kde hledat příčiny sobotního neúspěchu s Pískem?

Nevím, co na to říct. Přijel jsem, abychom vyhráli. Hráli jsme o to, abychom nespadli na poslední místo, ale bohužel se nám nepodařilo vyhrát. Těžko soudit, co se stalo. Možná jsme hráli až v příliš velkém stresu (krčí rameny). Nedařily se přihrávky, nedařilo se skoro nic.

V první třetině se vám opravdu nedařilo, dostali jste dva góly, pak ale přišlo mírné zlepšení. Co jste si tedy před prostřední dvacetiminutovkou řekli v kabině? Na čem jste chtěli hlavně zapracovat?

Kluci si v šatně něco řekli, ale já jim do toho nemluvím, protože sem přijedu pouze na zápas, abych vypomohl týmu, ovšem to se zatím nedaří. Určitě by se mělo zlepšit bruslení, více dohrávat soupeře a hlavně víc střílet, aby padaly góly.

Ve třetí třetině se vedle hlavního trenéra Dvořáka objevil i majitel klubu Aleš Kučera. Mohl byste nám alespoň trochu nastínit tuto změnu?

O tom vůbec nevím, já jsem na střídačce nebyl, takže nemohu říct, co se dělo.

Nyní jste na posledním místě, co udělat pro to, abyste se z této nelichotivé pozice odrazili?

Určitě dávat branky, protože hokej se hraje hlavně na góly. S dvěma góly se těžko vyhrává.

V Pelhřimově jste chytal už před dvěma sezónami a teď jste znovu zapůjčen k Ledním Medvědům v rámci hostování. Jak tedy probíhal přestup a jak máte naplánované zápasové vytížení?

Do Třebíče přijeli dva jiní brankáři a dlouho se nic nenaskytovalo. Tak jsme se s trenéry v Třebíči dohodli, že zkusíme oslovit Pelhřimov, abych odchytal alespoň nějaké zápasy. Zatím nevím, na jak dlouho tu budu, jelikož to záleží hlavně na vedení. Jezdím sem jenom na zápasy, jinak trénuji v Třebíči. Uvidíme, jak dlouhého trvání to bude mít.

Daniel Lhotský