HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.10.2017 | Redakce | A-tým

Kučera: Stěžejní bude, jestli na vítězství s Táborem dokážeme navázat


Při středečním utkání s Táborem se na střídačce Ledních Medvědů objevil Aleš Kučera, dlouholetý manažer klubu a v hledišti to vyvolalo několik otázek. V krátkém rozhovoru se Kučera vyjádřil jak k současné situaci v klubu, tak prozradil informace ze zákulisí z jednání s městem Pelhřimov.

Pane Kučero, po hrozivém výsledku v Havlíčkově Brodě přišlo vítězství nad velkým rivalem z Tábora. Bylo to stěžejní vítězství?

Stěžejní bude, jestli to dokážeme potvrdit i v dalších zápasech. Ale myslím si, že tímto vítězstvím jsme dokázali, že aktuální stav, který se jevil po Brodě hrůzostrašně, není zas tak zlý, jak se zdálo. Je vidět, že chceme bojovat a vyhrávat. Od pondělí jsme vedli s hráči pohovory a snažili se tým doplnit. Jsme tedy za tři body velmi rádi, ale musíme na to navázat hned v Klatovech.

Při zápase jste se postavil vedle hlavního trenéra Dvořáka. Bylo to vyústění celé situace, nebo jenom krátkodobá reakce?

Tak jak jsem již zmínil, od pondělí jsme intenzivně pracovali s celým týmem a to nejenom na podobě sestavy, ale ujasňovali jsme si i taktické věci a to, jak chceme, aby naše hra vypadala. Moje účast na tomto zápase byla pouze momentální a to právě z toho důvodu, že jsme na všem pracovali společně. Nic se nemění na tom, že Honza i nadále zůstává hlavní trenér a má plnou důvěru. Za sebe mu nemůžu za průběh utkání nic vytknout. Já jsem tam byl pouze jako poradní hlas, nic víc. Zápas odkaučoval sám, jako v předchozích zápasech.

V poslední době to byl právě trenér Dvořák, na kterého padali z řad fanoušků nelichotivá slova. Situace se tedy nemění a trenér zůstává

Honza má svoji pozici jistou. Možné problémy bohužel pramení z jeho velkého pracovního vytížení v klubu, a pokud se zrovna nedaří, je třeba se na to zaměřit a podívat se na danou věc z dlouhodobějšího hlediska. S hráči je třeba komunikovat, a pokud trenér skončí trénink mládeže a hned jde na trénink áčka, moc času mu nezbývá. Komunikace prostě není taková, jakou by si obě strany zasloužili. Teď je to nastavené tak, že Honza pokračuje ve své práci a své koncepci. Má plnou důvěru vedení a tak to zatím zůstává. Snažíme se na věc opravdu dívat z dlouhodobého hlediska a za tímto rozhodnutím si stojíme. Uvnitř týmu se nejevil žádný problém. Hráči vystupují jednotně , a je jen potřeba upravit takovou tu chemii v kabině, aby si vše sedlo a hráči začali věřit tomu, že umí hrát hokej a umí vyhrávat. To také ukázali v zápase s Táborem.

Návštěvníky zápasů druhé ligy jistě překvapí prázdné mantinely, přesněji řešeno reklamy pouze druhého subjektu využívajícího zimního stadionu. Jaká je současná situace v zákulisí mezi Medvědy a městem Pelhřimov?

Tak tato situace je stále neměnná. My víme, že KDU-ČSL se snaží od svého začátku Medvědy zlikvidovat, ale my se nedáme a bojujeme. Pan místostarosta Koch sice veřejně tvrdí, že s KDU-ČSL nemá nic společného, ale když člověk za nějakou stranu kandiduje, je zvolen a pak hlásá takovéto názory, není něco v pořádku. To ale samozřejmě není náš problém. Řešit by to měla asi strana jako taková, ne mi voliči. Od začátku bojujeme jak na sportovním poli, tak na tom politickém a osobně můžu říci, že to sportovní si alespoň zachovává nálepku fair-play. To politické nikoliv. Všichni víme, co se dělo prostřednictvím pana Mazance (článek zde). Další věci, se kterými se setkáváme, jsou sliby a tvrzení pana místostarosty Kocha, kdy nám něco řekne a pak na zastupitelstvu předloží pravý opak. Ovšem zásadní změna přišla v minulých dnech, kdy se do vzájemného jednání vložil sám pan starosta Kučera a jednání se nám jevilo jako pozitivní a velice příjemné. Bylo to sice poprvé, ale dojem z toho máme dobrý a věříme, že najdeme společné východisko. Co se týče reklam na mantinelech, tak ani tam ke změnám nedochází. Je to celorepubliková rarita, a pokud nějaký subjekt oslovuje partnery s tím, že jejich reklamy budou vidět i na zápasech druhé hokejové ligy, kterou nehrají, tak je něco opravdu špatně. Naši partneři podepsali prohlášení, že se současnou situací jednoznačně nesouhlasí a pokud takové prohlášení podepíše hned několik významných pelhřimovských firem, mělo by to mít určitou váhu v následujících jednáních. 

Redakce