HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.10.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Derby Vysočiny klepe na dveře - Pelhřimov hostí žďárské Plameny


Druhá liga má ve středu 1.listopadu na programu 12.kolo. Lední Medvědi se představí na domácím ledě a soupeřem jim bude tradiční rival ze Žďáru nad Sázavou. Utkání začne v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 4:6

SKLH Žďár nad Sázavou

Plameny vstoupily do letošní druholigové sezóny s cílem držet se v popředí druholigového pelotonu a začátek ročníku 2017/2018 se v tomto duchu nesl, neboť svěřenci trenéra Konečného zvládli úvodních pět utkání vítězně. Nad síly týmu z Bouchalek byli i hokejisté Pelhřimova či Bruslaři z Havlíčkova Brodu. Poté ale přišla krátká výsledková krize, kdy Plameny skončily třikrát na štítech svých soupeřů. Zvlášť porážka na ledě Žihadel z Moravských Budějovic (4:10) byla pro žďárské hokejisty potupná. Poté ale Žďár začal opět vítězit a zatím poslední duel Plameny zvládly - Bouchalky viděly vítězství domácího celku nad Nymburkem 5:4. Žďár nad Sázavou okupuje třetí pozici v tabulce druholigové skupiny Střed, ztráta na vedoucí Havlíčkův Brod činí pět bodů.

Brankoviště Plamenů v této sezóně střeží nejčastěji Milan Řehoř. Bývalý dlouholetý brankář jihlavské Dukly si v aktuálním ročníku drží průměr necelé tři obdržené branky na zápas. Řehoř přitom zasáhl do devíti duelů, zatímco jeho náhradník, Jiří Sláma, odchytal tři duely.

Nejvíce bodů mezi žďárskými obránci posbíral Martin Lojek. Ostřílený obránce, který se může pochlubit i několika starty v kanadsko-americké NHL, si letos připsal jednu branku a navrch přidal šest asistencí. S mírným odstupem následují Martin Pleva (1+4) či Josef Kolda (0+3).

Nejvýraznějším ofensivním esem v kádru Plamenů je v současnosti Petr Štěpánek. Urostlý tahoun s prvoligovými zkušenostmi v letošní sezóně pálil osmkrát ostrými a k tomu přidal i dvanáct bodů za asistence. S odstupem pak následují Luboš Kunstmüller (5+8) a David Vítek (6+5).

Vzájemné duel obou celků v letošní sezóně

V rámci 3.kola zavítal pelhřimovský celek na žďárské Bouchalky a domácí potvrdili, že domácí prostředí je jejich silnou zbraní. Plameny v úvodní dvacetiminutovce odskočily na dvoubrankový rozdíl, který si domácí hlídali skoro celý zápas. Tomáš Kohút s Markem Hadravou sice dokázali korigovat náskok ve druhé třetině, ale soupeř vždy dokázal reagovat a utkání drželi domácí pod kontrolou. Stav 5:2 pro domácí vydržel i po závěrečné siréně, Lední Medvědi sice statečně vzdorovali silnému protivníkovi, nicméně domů se pelhřimovští hokejisté vraceli s prázdnou.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Urban) - Port, Kohút, Rudy, Srdínko, Pospíchal, Svoboda, Plachý, Kopic, Vysloužil, Martin Hadrava, Marek Hadrava, Kasalý, Votápek, Kaminsky, Šulák, Oščádal
Řehoř (Sláma) - Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda, Beneš, Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Stehlík, Střecha, Krupka, Nečas, Kovářů

Představení soupeře

Oficiální název klubu: SKLH Žďár nad Sázavou

Adresa: Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, o.s. Jungmanova 1496/10

Internetové stránky: www.hokejzr.cz

E–mail: info@hokejzr.cz

Rok založení klubu: 1938

Klubové barvy: červená a bílá

Kapacita stadionu: 3 500 míst

Generální manažer: Miloslav Šimon

Trenér: Michal Konečný

Další zápasy 12. kola druholigové skupiny Střed:

HC David Servis České Budějovice - HC Moravské Budějovice 2005

NED Hockey Nymburk - SC Kolín

IHC Písek - SHC Klatovy

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

Pavel Blažek