HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.11.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

Prohru beru na sebe, říká zklamaně Filip Kasalý


První listopadový den se u řeky Bělé odehrálo další druholigové derby mezi Pelhřimovem a žďárskými Plameny. Hosté se ujali v prostřední periodě už čtyřbrankového vedení, které domácí celek postupně umazával. Ovšem Žďár si své vedení dokázal uhlídat a z města rekordů a kuriozit si odvezl všechny body. Utkání dvanáctého kola zhodnotil Filip Kasalý.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 4:6

Filipe, dnes jste prohráli tak těsně, přitom vyrovnání bylo tak blízko, co scházelo?

Ani nevím co k tomu říct. Nemůžeme si nechat odskočit soupeře na čtyři góly a pak se snažit o dotažení. Není to lehké jak fyzicky, tak psychicky. Zkrátka vyhrál lepší tým. Navíc prostřední pasáž se prostě vůbec nepovedla.

Vrátil bych se k pravděpodobně zlomovému momentu, kdy jste prohrávali 4:0. Co bylo příčinou takové ztráty?

Ta ztráta jde i na moji hlavu. Dnes jsem nastoupil na beku a bohužel tři góly šly přes mě. Prohru beru na sebe. Ale obrana by se měla určitě celkové zlepšit. Gólů umíme dát spoustu, ovšem v obraně to zatím nefunguje tak, jak by mělo.

Pak ale přišel zlom. Snížili jste na 4:3, byli jste úplně jiným týmem, přehrávali jste soupeře a vyrovnání bylo blízko. Co scházelo?

Naneštěstí v tom největším nátlaku přišla dvě zbytečná vyloučení, která nás opět psychicky srazila a stála spoustu sil. Pak přišel gól na 5:3, podařilo se sice snížit, ale nezbylo tolik času, abychom mohli vyrovnat. 

Stejně jako v Klatovech i dnes chyběl kousek od bodů. Co udělat proto, abyste se už příště mohli radovat?

Měli bychom hlavně každý zapracovat sám na sobě. Začít hrát zodpovědně zezadu, protože góly vstřelit umíme. Je potřeba zapracovat na obranné soustředěnosti. Ať už se to týká obrany, útoku či mezihry. Když zlepšíme obranu, tak poté přijdou i body.

Daniel Lhotský