HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2017 | Jakub Forejt | A-tým

Další zápas je tady, Medvědi doma přivítají David Servis


Už 15. kolo druhé ligy skupiny Střed je na programu tuto sobotu. V rámci něj přivítá Pelhřimov na svém ledě soupeře z Českých Budějovic. Tyto soupeře dělí v tabulce pouze čtyři body, takže to bude velmi důležité utkání. Zápas se odehraje 18. listopadu a první buly utkání bude vhozeno již tradičně v 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - DSB 4:6

David Servis se stejně jako loňskou sezonu pohybuje na spodních příčkách druholigové tabulky. Se ziskem 15 bodů se nachází na osmém místě a za ním je pouze Písek a Pelhřimov. Úvodní utkání sezony se jihočeskému celku vůbec nepodařilo, když prohrál v Havlíčkově Brodě vysoko 7:0. To však hned napravili hokejisté David Servisu v následujícím zápase na domácím ledě proti oblíbenému soupeři z Kolína a zvítězili 4:1. Následně však opět prohráli na ledě Moravských Budějovic 6:3. Střídavou tendenci dodrželi i v následujících zápasech. Doma si lehce poradili s Nymburkem, který přejeli 8:1, poté těsně prohráli v Táboře 4:3 a hned na to navázali domácím vítězstvím nad Pelhřimovem 8:4. Pak ovšem přišly tři zápasy s nepříznivou bilancí. Nejprve České Budějovice nestačily na domácí Klatovy a podlehli 6:5 po prodloužení, hned v příštím duelu se jim zase nepovedlo doma porazit Písek a soupeř si odvážel dva body za výhru 3:4 po nájezdech. Ani na ledě Žďáru nad Sázavou se nepovedlo zvítězit a domácí vyhráli těsně 3:2. Poté však jihočeši překvapivě zvítězili na domácím ledě proti soupeři z Havlíčkova Brodu 7:6. To bylo ovšem prozatím všechno. Ze zbylých čtyř utkání získal David Servis pouze jeden bod, když postupně prohrál v Kolíně (2:0), s Moravskými Budějovicemi (0:3), V Nymburku (6:1) a doma s Táborem (2:3 sn). Po této špatné sérii se tedy České Budějovice nacházejí na třetím místě od konce tabulky se ziskem 15 bodů a skóre 46:56.

Jasnou jedničkou v brankovišti Českých Budějovic je teprve jednadvacetiletý Milan Dudáček. Tento brankář, který loni hájil barvy Moravských Budějovic, má ve 13 zápasech průměr 3,58 obdržených branek na zápas. Záda mu kryje Petr Spáčil, který však v dosavadní sezoně naskočil pouze do jednoho utkání a průměr obdržených branek má 6.

Obraným řadám vévodí Lukáš Kříž. Tento čtyřiadvacetiletý hráč se zkušenostmi z první ligy si ve 14 zápasech dokázal připsat 10 bodů za 4 góly a 6 asistencí. Hned za ním následuje Tomáš Rousek. Ten ve 4 zápasech získal 4 body (3+1). Petr Škopek má na svém kontě 3 body ze 14 utkání, když se mu podařilo vstřelit 1 branku a na další 2 přihrát. Stejný počet bodů se povedlo získat Janu Radošovi, který má na svém kontě 3 asistence.

Nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic je Roman Šulčík. Tento zkušený útočník si ve 14 zápasech dokázal připsat 19 bodů za 8 gólů a 11 asistencí. S velkým odstupem za ním je Jan Trummer. Tento třiadvacetiletý útočník si v dosavadním průběhu sezony připsal 11 bodů ve 14 zápasech, když se mu povedlo vstřelit 6 branek a 5 asistencí. Jiří Ferebauer je útočník s bohatými zkušenostmi z první ligy. Ze 14 zápasů má 9 bodů za 5 gólů a 4 asistence. Za David Servis stále nastupuje pelhřimovským fanouškům velmi dobře známý Adam Vylíčil. Ten naskočil do 7 zápasů, ve kterých se mu povedlo vstřelit 3 branky.

Oplatí Pelhřimov svému soupeři vysokou porážku z jeho ledu a získá tak velmi důležité 3 body do tabulky a odlepí se od druholigového dna, nebo si České Budějovice pojistí svůj náskok před soupeři? To se dozvíme již zítra krátce po osmé hodině večerní.

Jakub Forejt