HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

V prvním utkání roku vyzvou Medvědi na svém ledě Písek


V úvodu roku 2018, přesně 3. ledna vyzvou Medvědi v rámci 2. ligy skupiny Střed aktuálně poslední Písek. Pelhřimov během probíhající sezóny bodoval pouze ve dvou domácích utkáních, přinese nový rok změnu?

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 5:2

Týmu z města na řece Otavě letošní sezóna vůbec nevychází. Podobně jako Pelhřimov si Písek připisuje body spíše výjimečně, čímž se řadí na úplné dno tabulky. V domácích utkáních zítřejší soupeř Pelhřimova zatím bodoval čtyřikrát po třech výhrách a jedné porážce po nájezdech. Venkovní bilance Písku je podstatně horší. Bodoval pouze po výhře na ledě Pelhřimova a v následujícím kole na ledě David Servisu bral 2 body po samostatných nájezdech. Ve zbylých 17 zápasech Písečtí hokejisté odcházeli vždy s prázdnou.

V brankovišti dostává nejvíce prostoru Jonáš Štekr. Jednadvacetiletý odchovanec Tábora si zatím drží průměr necelých čtyř inkasovaných branek za zápas. Několik utkání v dresu Písku odchytal Richard Kříž, který za svá záda propustil v průměru 4,8 gólů za zápas. Mezi tři tyče se postavili ještě Bláha a Gába, oba si zatím odchytali pouhé 2 zápasy.

Nejproduktivnějším obráncem je zatím Jan Polata. Čtyřiadvacetiletý hráč se zkušenostmi ze slovenské extraligy si připsal 3 přesné zásahy a 6 asistencí. Dalším velmi produktivním obráncem je písecký odchovanec Vladimír Hanuš, který nasbíral 7 bodů za 3 góly a 4 asistence. Nejúspěšnějším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem v Píseckém dresu je David Ciboch, ten si v probíhající sezóně připsal již 13 gólů a 6 asistencí. Další velmi úspěšní útočníci jsou Martin Koupal (6+10) a Jan Sýbek (6+10).

Vzájemná bilance obou soupeřů je v letošní sezóně vyrovnaná. Oba soupeři se utkali nejdříve na ledě Pelhřimova, kdy v rámci 7. kola Písek zvítězil 5:2 a odsunul Medvědy na úplné dno tabulky, a poté na ledě Písku, kdy Pelhřimov v rámci 16. kola díky hattricku Votápka zvítězil těsně 3:2 a vystřídal Písek na předposledním místě. Oba týmy mají stále o co hrát. Písek ztrácí na příčky zajišťující postup již 7 bodů, Pelhřimovští hokejisté ztrácí na osmou příčku jediný bod, a tak se mohou již ve středu dostat na pozici posledního postupujícího a začít pronásledovat sedmé Klatovy. Úvodní buly padne tradičně v 18 hodin, výsledek bude známý přibližně kolem dvacáté hodiny.

Daniel Lhotský