HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.02.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi jdou do boje s nejlepší defenzivou soutěže


Středeční debakl 1:8 se pelhřimovští hokejisté pokusí odčinit v sobotu 3. února na ledě Kolína. Dvořákova družina bude čelit třetímu nejlepšímu družstvu skupiny Střed. Kozlové jsou druhým nejhůře střílejícím mužstvem a spolu s Pískem doposud nepřekonali hranici sta vstřelených gólů Ovšem jejich přednost tkví v obraně, neboť v tomto ročníku zatím inkasovali jen 81 branek, což je nejmenší počet ze všech. Naopak Lední Medvědi inkasovali ze všech mužstev nejvíce branek. Souboj nejlepší a nejhorší defenzivy startuje v 17:07.

Tento článek patří k zápasu KOL - PEL 2:3

Základní část se nezadržitelně blíží ke svému konci. Už zbývá odehrát posledních šest duelů a týmy mocně finišují v boji o co nejlepší postavení do play-off či o samotnou účast ve vyřazovacích zápasech. Zatímco Kolín má už dávno zajištěnou pozici nadstavbové části, Ledních Medvědů se týká druhá varianta. A po středečním třicátém kole se jejich situace zase o něco zkomplikovala. Nejenže prohráli na domácím ledě vysoko 1:8 nad rivalem ze Žďáru nad Sázavou, ale navíc jejich protivník v boji o osmé postupové místo, David Servis, zdolal na domácím ledě Moravské Budějovice.

Kolín má naopak jiné starosti. V lednu se totiž přehoupl přes Moravské Budějovice na třetí místo. Během prvního měsíce nového roku získal patnáct z jednadvaceti možných bodů. V minulém kole pak zvítězil v derby s Nymburkem, když vyhrál 2:0 a připsal si druhé čisté konto v letošní sezoně.

Kolínskou ofenzivu táhnou známá jména. Nejproduktivnějším hráčem je s dosavadním ziskem 36 bodů ve 29 zápasech Josef Malý. S 22 body za 7 branek a 15 asistencí se na druhé příčce nachází Petr Morkes. Mezi obránci vládne s 21 body Petr Pýcha a jen o bod méně jich už nasbíral šestačtyřicetiletý Jiří Kadlec.

V brankovišti letos u Kozlů vládne Martin Sejpal. Ten doposud odchytal 25 zápasů s procentuální úspěšností 89,63 % a s průměrem 1,3 obdržených gólů na zápas. Záda mu nejčastěji kryje dvacetiletý Ondřej Martínek, jenž naskočil do devíti soutěžních duelů.

Dosavadní utkání v tomto ročníku vždy vyzněla ve prospěch hostujícího mužstva. Kolín dvakrát vyhrál u Bělé, nejprve 2:4 a poté 1:3. Medvědi pak ve středních Čechách uspěli v listopadu poměrem 6:5. Pelhřimov však čeká nelehký úkol. Nejenže se musí oklepat po vysoké prohře, ale navíc bude čelit nejlepší defenzivě v soutěži. Počínání pelhřimovských hráčů můžete sledovat i na www.onlajny.com.

Tomáš Bečka