HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.02.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Písek hostí duel předposledního s posledním


Zápasy z nutnosti. Takto se dají nazvat poslední tři utkání Ledních Medvědů v základní části sezony 2017/2018. Poté, co svěřenci trenéra Dvořáka podlehli minulý týden na domácím ledě David Servisu 2:5, ztratili Pelhřimovští i teoretickou naději na účast ve vyřazovací fázi. V sobotu 17. února se v rámci 34. kola utkají s Pískem, jenž do poloviny soutěže taktéž mohl pomýšlet na boje v play-off a dlouho se s Medvědy přetahoval o výhodnější pozici. Střetnutí startuje v 17:30.

Tento článek patří k zápasu PIS - PEL 7:5

Písek velice dlouho dotíral na Pelhřimov a bok po boku s ním soutěžil a lepší postavení na samém chvostu tabulky. Ovšem od sedmnáctého kola se vše změnilo. Tehdy Písečtí zvítězili nad David Servisem 8:5, avšak od té doby se jim vůbec nedařilo. Od osmnáctého kola, tedy od 2. prosince, zvítězili hokejisté Písku pouze jednou, a to v Kolíně 1:0. Jinak naprosto zůstali bez bodu, což je definitivně vyřadilo ze hry v boji o osmé místo.

Hokejisté od řeky Otavy tak vyhráli v letošní sezoně doposud jen šest zápasů. Na začátku sezony taktéž srazili Pelhřimov na jeho ledě poměrem 5:2. Písek se v letošním ročníku trápí především v koncovce. Jako jediný celek skupiny Střed ještě nedosáhl mety sta gólů, na kontě jich má zatím jen 74. Celkem pětkrát pak vyšli v zápasech naprázdno.

Ani v defenzivě si nevedou Jihočeši nejlépe. Inkasovali už 149 gólů a hůř je na tom jen Pelhřimov, který obdržel již 153 branek. Písečtí se v šesti zápasech mohli spolehnout na výpomoc gólmanů z prvoligového Motoru. Čtyři duely odchytal David Gába a ke dvěma nastoupil Ondřej Bláha. Nejvíce prostoru ale dostával Jonáš Štekr, jenž tvoří konstantní dvojici s Richardem Křížem.

Nejproduktivnějším hráčem Písku zůstává po 33. kolech Jan Sýbek. Jeho bilance činí 10 branek a 12 asistencí. Jen o bod méně má pak David Ciboch (14+7) a Martin Koupal (7+14). Do konce sezony se Písek utká ještě s Davids Servisem a Havlíčkovým Brodem.

Pelhřimov se chystá na předposlední výjezd sezony. Po sobotním utkání bude mít opět týdenní volno, po kterém doma narazí na Havlíčkův Brod a derniéru za tímto ročníkem si ve středu 28. února odbyde proti Moravským Budějovicím.

Tomáš Bečka