HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.04.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Velký hokejový příběh končí, Bývalý kapitán Kubát již za medvědy nenastoupí


Neuvěřitelných deset sezón nastupoval pouze v dresu Ledních Medvědů. Legenda pelhřimovského hokeje Jiří Kubát již jedenáctou sezónu nepřidá, na konci letošní sezóny ukončil aktivní hráčskou kariéru. S fanoušky se rozloučil 24. března na slavnostním večeru Medvědi pomáhají.

Bývalý kapitán Ledních Medvědů začal s hokejem v pěti letech na ledě Havlíčkova Brodu, na začátku své kariéry nastupoval pravidelně za hlavní tým Havlíčkova Brodu, v sezóně 2006/07 nastoupil již k dvaatřiceti zápasům v dresu Spartaku Pelhřimov. V následujícím ročníku si vyzkoušel 1. hokejovou ligu v dresu Dukly Jihlava, od sezóny 2008/09 již nastupoval pouze za Lední Medvědy. Poslední tři ročníky odehrál jako kapitán. V deseti sezónách si vyzkoušel nejen post útočníka, ale i obránce a trénoval také mládežnické výběry Pelhřimova.

Kariéra jedenačtyřicetileté pelhřimovské legendy nabízí spoustu zajímavých čísel. V základní časti 2. ligy odehrál Jiří za Pelhřimov 341 zápasů, během kterých vstřelil 107 gólů a připsal si 125 asistencí. Pětkrát se dostal s Medvědy do druholigového play-off, nejlepšího výsledku dosáhl se svými spoluhráči v sezóně 2013/14, kdy se dostal do čtvrtfinále. Ve své poslední sezóně odehrál 16 zápasů, během kterých si připsal 5 kanadských bodů.

Poslední březnový víkend se v Pacově během slavnostního ceremoniálu oficiálně rozloučil s aktivní hráčskou kariérou. Během tohoto večera se také podařilo prodat sběrateli bílou variantu jeho dresu za několik tisíc korun, které poputují na podporu centra LADA. Rádi bychom tedy za celou redakci poděkovali Jiřímu za skvělé působení v dresu Ledních Medvědů a popřáli spoustu úspěchů v pracovním i osobním životě.

Daniel Lhotský