HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.06.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Druhá liga nově ve čtyřech skupinách


Po týdnech čekání by mělo být jasno, v první červnový den rozhodl druholigový aktiv o novém systému soutěže. Ke skupinám Západ, Střed a Východ přibude nově vzniklá skupina Jih, jejíž součástí budou i Lední Medvědi. Nový systém ligy by měl přinést atraktivnější zápasy a boje o postup.

Ligu v příštím roce již nebude hrát Poruba, která zvládla kvalifikaci a díky lepšímu skóre postoupila na úkor Havlíčkova Brodu do WSM ligy. Nováčky letošního ročníku budou HC Orlová, která získala právo účasti od Studénky, a znovuzrozený Most. Do příštího ročníku tak nastoupí 28 týmů, které se rozdělí do čtyř sedmičlených skupin.

Týmy se v rámci skupiny utkají čtyřkolově každý s každým, dojde také na dvoukolové vzájemné souboje týmů skupin Západ/Střed a Jih/Východ. Celkem tak každý z týmů odehraje v základní části 38 zápasů. Do play-off postoupí celkem 16 nejlepších, opět dojde ke střetům mezi skupinami Západ/Střed a Jih/Východ. Bude se hrát na 3 vítězná utkání, pouze ve finále se odehraje na 4 vítězné zápasy.

Soupeři Pelhřimova

Pelhřimov si díky novému systému nezahraje s tradičním soupeřem z Kolína. Také s Nymburkem a Klatovy se může potkat nejdřive ve finále play-off. Ve skupině Jih se tak Lední medvědi utkají s Českými Budějovicemi, Pískem, Havl. Brodem, Moravskými Budějovicemi, Žďárem nad Sázavou a Táborem. Medvědi se utkají také s týmy ze skupiny Východ, nevzdálenější destinací bude 303 km vzdálená Orlová.

Předpokládané složení skupin

Skupina Západ HC Kobra Praha, HC Děčín, HC Řisuty, HC Baník Sokolov, SHC Klatovy, HC Draci Bílina, Mostečtí Lvi.

Skupina Střed:SC Kolín, NED Hockey Nymburk, HC Trutnov, HC Rodos Dvůr Králové, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Vrchlabí, HC Letci Letňany.

Skupina Jih:HC David servis České Budějovice, IHC Písek, HC Lední Medvědi Pelhřimov, BK Havlíčkův Brod, HC Moravské Budějovice 2005, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Tábor.

Skupina Východ: Draci Šumperk, SHK Hodonín, HC Orlová, HK Opava, HC Nový Jičín, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Tatra Kopřivnice.

Daniel Lhotský