HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.08.2018 | Jiří Rada, foto: FB Juniorský hokej | A-tým

Mejzlík: Svou roli v týmu znám a budu se snažit ji plnit!


V loňské sezóně nasbíral Tomáš Mejzlík v extralize juniorů čtyřicet osm bodů za třináct branek a třicet pět asistencí. S touto bilancí se stal nejproduktivnějším hráčem jihlavské Dukly a v celkovém kanadském bodování soutěže obsadil osmou příčku. Ke konci sezóny tak dostal příležitost zkusit dospělý hokej a v pelhřimovském dresu byl vidět. V sedmi zápasech posbíral sedm bodů a hlasitě si řekl o místo v další sezóně. To se podařilo a Mejzlík nechyběl v letní přípravě Ledních Medvědů. Není žádným tajemstvím, že by měl patřit ke stěžejním hráčům Melenovského výběru.

Tomáši, v minulé sezóně jsi odehrál za Pelhřimov sedm zápasů a letos bys měl patřit k hlavním pilířům sestavy, jak se na novou sezónu těšíš?

Na novou sezónu se těším. Konečně se do dospělého hokeje dostanu pořádně a ne jen sedm krát za sezónu. Už minulý rok jsem se na zápasy v Pelhřimově těšil, bylo to něco úplně jiného než juniorský hokej. Svou roli v týmu znám a budu se snažit ji plnit.

Teď za sebou máte prvních čtrnáct dní na ledě, jak ses po létě cítil a v jakém duchu tréninky probíhali?

Začali jsme hodně zostra. Vždycky se říká, že první tréninky jsou na to, abychom si osahali novou výstroj a nějak se aklimatizovali, ale kouč nás tak trochu vyvedl z omylu (smích). Hned první trénink jsme šli do kombinačních věcí a ty tréninky jsou většinou zaměřeny spíše na tyto hokejové situace. Je dobré, že máme čas na to, to do rukou a do hlavy dostat.

Trenéra Melenovského dobře znáš, co se dá od tohoto trenéra očekávat? Dá se odhadnout, jaký styl bude preferovat?

Je to typ trenéra, který mi vyhovuje. Preferuje útočný styl hry a chce, abychom udávali tempo hry a ne, aby to dělal soupeř. Dokáže poradit, zkušeností má mraky a je vidět, že je nám chce předat.

Jiří Rada, foto: FB Juniorský hokej