HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.09.2018 | Ladislav Pospíchal | A-tým

Medvědy čeká první mistrovský zápas! Ve středu hrají na ledě Žďáru nad Sázavou


Pro svěřence trenéra Marka Melenovského končí předzávodní příprava a začíná ostrá sezona. První soupeř, na kterého Pelhřimov v rámci II. hokejové ligy narazí je Žďár nad Sázavou. Úvodní buly je naplánováno na středu 12. září v 18:00. Přijeďte hráče podpořit na první mistrovské utkání.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 6:2

Lední Medvědi Pelhřimov

Medvědi v přípravě odehráli sedm přípravných zápasů, třikrát dokázali zvítězit, třikrát prohrát a jednou Pelhřimov prohrál v prodloužení. Poslední přípravné utkání hrál Pelhřimov proti Masaryk University, v něm domácí vyhráli 4:3. Vítěznou branku vstřelil Tomáš Plachý.

Soupiska týmu

V brance se v přípravě nejvíce objevovala dvojice Martin Holík společně s Martinem Holatou. V obraně skončil svojí hráčskou kariéru bývalý kapitán Jiří Kubát, naopak v dresu Pelhřimova pokračuje Vladimír Port či Dominik Kasalý. Útok Pelhřimova dostál asi nejvíce změn, přišel Jakub Kadlec, Tomáš Mejzlík nebo Aleš Heinrich a zůstali hráči jako Tomáš Plachý, Petr Votápek, Filip Kasalý či bratři Hadravové.

Sestava z posledního utkání

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Holík (Holata) – Port, Pospíchal, Kohút, Slabý, Kasalý D., Krtek, Mejzlík, Heinrich, Hadrava Martin, Kaminsky, Votápek, Plachý, Kadlec, Hrbatý, Kasalý F.

Žďár nad Sázavou

Plameny nezačaly své přípravné období vůbec dobře. První tři utkání Žďár nezvládl, kdy dvakrát podlehl Třebíči a poté v Brodě. Následně přišla série pěti vítězství, například s Trutnovem (6:2) s Brodem (6:5) nebo s Pelhřimovem (6:1). Generálku Žďár sehrál proti Moravským Budějovicím, Plameny ve vyrovnaném zápase dotáhly dvou gólovou ztrátu, ale nakonec podlehly na nájezdy 3:4.

Soupiska týmu

Do sezony vstupují plameny s jasnou brankářskou jedničkou, kterým je Jiří Sláma. Vyztužit obranné řady přišel Aleš Koželuh, který ve Žďáře již dříve působil a na další sezonu zůstal Jakub Peslar. Největší síla Žďáru je však v útoku. Ze Žďáru sice odešel mladý talentovaný útočník Jaromír Pytlík, ale v kolonce příchodů najdeme Marka Prokše, který má zkušenosti z Jihlavy či Německa, na Bouchalky přišel i Tomáš Franek, ten působil ve Frýdku – Místku a velmi vidět v přípravě byl i Jan Hasoň, ten hrál za brněnskou juniorku.

Sestava z posledního zápasu

SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Sláma – Pleva, Koželuh, Peslar, Lojek, Kališ Kolda – Bureš, Jícha, Kuřítko, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Nečas, Kunstmüller, Krupka, Kovářů, Malenovský, Marek

Přijeďte hráče podpořit na Bouchalky. První mistrovské utkání sezony 2018/2019 začíná ve středu v 18:00. Textový onlajn můžete sledovat zde.

Ladislav Pospíchal