HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.10.2018 | Ladislav Pospíchal | A-tým

Od druhé třetiny byl zápas v Písku v našich rukou, říká Aleš Heinrich


Po utkání v Písku jsme vyzpovídali dvacetiletého útočníka Aleše Heinricha. Řeč přišla na jeho hokejové začátky, na reprezentační zážitky, ale také na to, jak hodnotí dosavadní průběh sezony.

Ahoj Aleši, kdy a kde si začal hrát lední hokej?

Začínal jsem ve čtyřech letech před barákem, táta tam v zimě nastříkal led, takže první krůčky jsem udělal na své rodné vesnici a o rok později už mě taťka dal do přípravky na Úvoze v Brně.

Ty jsi v sezóně 2016/2017 byl na dvou reprezentačních kempech U19, jak sis to užil?

Byla to obrovská zkušenost v mé hokejové kariéře a byl to obrovský zážitek nastoupit v reprezentačním dresu. Po pravdě jsem pozvánku do reprezentace ani moc nečekal, ale jsem moc rád, že jsem dostal tuto možnost okusit mezinárodní zápasy.

Vzpomeneš si, který utkání bylo pro tebe nejtěžší?

Ano, vzpomenu si, bylo to na turnaji v Piešťanech. Byl to druhý zápas proti Rusům, který jsme prohráli 2:0, ale pro mě to byla podívaná, jak Rusové celkově na tom ledě vypadali.

Ty jsi již v minulé sezoně za Medvědy nastoupil ke dvěma zápasům, takže si nešel úplně do neznáma, je to tak?

Tak určitě, styl hry jsem si vyzkoušel v předešlé sezoně, takže jsem nešel úplně do neznáma a vlastně tým zůstal víceméně stejný, jak byl v předchozí sezoně, což si myslím, že je dobrý, protože parta v kabině parádní a cítím se tam dobře.

Začátek sezony nevypadal úplně špatně, ale pak přišlo šest porážek v řadě, čím si to vysvětluješ?

Je pravda, že začátek vypadal parádně, ale pak po pravdě nedokážu říct, čím by to mohlo být, ale tohle se občas stává, my se z toho musíme oklepat, zapomenout na to a jít dál, ale třeba v Táboře, s Kopřivnicí nebo i s Moravskými Budějovicemi jsme vedli, ale nakonec jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Naposledy jsme hráli v Písku a vyhráli 5:1 Ty jsi zaznamenal jeden gól a hned na tři jsi přihrál, kde se zápas zlomil?

Prvních deset minut jsme nezačali dobře, hned jsme se nechali zbytečně vylučovat a v oslavení pět na tři jsme dostali gól. Pak se naše hra zvedla, dokázali jsme vyrovnat a myslím si, že od druhé třetiny byl náš zápas v našich rukou.

Ve středu nás čeká jeden z favoritů soutěže Havlíčkův Brod, jak se na ten zápas těšíš?

Tak samozřejmě se na tento zápas těším, protože jak si říkal, je to jeden z favoritů soutěže a v Brodě jsme měli na to vyhrát, akorát nám chybělo trochu více štěstí v zakončení a máme jim co vracet. Byl bych rád a podle mě mluvím za celý tým, kdyby na zápas přišli fanoušci v hojném počtu a pomohli nám navázat na dvě výhry v řadě.

Děkujeme za rozhovor.

Ladislav Pospíchal