HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.11.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Na vítězství jsme určitě měli, myslí si Matouš Patočka


Přestože odehrál v dresu A-týmu pouze 2 zápasy, stal se z něj ihned platný člen týmu. Matouš Patočka dokázal hned v prvním zápase dvakrát skórovat a proti rivalovi z Havlíčkova Brodu si připsal asistenci. V rozhovoru nám řekl nejen své dojmy z posledního zápasu proti Bruslařům, ale i celkové dojmy z dosavadního působení v týmu.

Jak se k tobě dostala nabídka z Pelhřimova a jak probíhal samotný přestup?

V září jsem byl na měsíc v USA a když jsem se vrátil, dostal jsem od svého bývalého trenéra ze Slavie kontakt na vedení Pelhřimova. Zatím jsem tu na zkoušku.

V Pelhřimově trénují dvě velká hokejová jména: Marek Melenovský a Jaroslav Benák. Trénuje se ti pod nimi dobře? Bylo to pro tebe velké lákadlo, když jsi dostal nabídku z Pelhřimova?

Samozřejmě, oba dva to byli výborní hokejisté. Je vidět, že tomu pan Melenovský rozumí, tréninky mají tempo, každé jeho cvičení vychází z herních situací a jsem rád, že tu mohu být.

V Pelhřimově ses uvedl jako střelec, nejprve sis připsal jeden gól za B-tým, poté 2 góly v Písku, vyhovuje ti taková role v týmu?

Abych řekl pravdu, nikdy jsem nebyl úplně střelec, vždy jsem si připisoval spíše nahrávky, ale samozřejmě budu rád, když to tak bude pokračovat a moje góly pomůžou týmu k zisku bodů.

Pojďme se vrátit ke středečnímu zápasu. Vy jste doma přivítali lídra ligy z Havlíčkova Brodu, přichystali jste si nějakou speciální taktiku na toho obtížného soupeře?

Havlíčkův Brod je samozřejmě velmi dobré mužstvo, ale speciální taktiku jsme na něj neměli, říkali jsme si, že když budeme hrát tak jako proti Písku, že je porazíme, což se nám dvě třetiny dařilo velmi dobře a byli jsme podle mě více než vyrovnaným soupeřem. Ve třetí třetině nás Brod trochu tlačil, ale myslím si, že na vítězství jsme určitě měli. Bohužel to nevyšlo, teď se musíme zaměřit na další utkání a vyhrát je.

Jak jsi říkal, první dvě třetiny jste Havlíčkův Brod přehrávali, ve třetí třetině už měli více ze hry hosté. V čem bys viděl příčinu? Došly vám v závěru síly? Tým už několikrát ztratil vedení nebo celý zápas v závěru utkání, nemohla tedy za to i trochu psychika týmu?

Síly nám určitě nechyběly, spíš se seskupily menší chyby a z toho pramenil tlak Brodu. Nemyslím si, že by za to mohla psychika, jsem tu teprve týden a odehrál jsem dva zápasy, ale určitě nejsme psychicky dole, ani na střídačce to tak nevypadá, všichni se povzbuzují a všichni chtějí vyhrávat.

Jak ti zatím vyhovuje zázemí v týmu a na zimním stadionu? Splnilo vše tvá očekávání?

Ještě jsem asi všechno neviděl, ale je to tu super.

Závěrem, jaké jsou tvoje plány do budoucna? Chtěl bys v Pelhřimově vydržet do konce sezóny?

Určitě, doufám, že si mě tu trenéři nechají a budu moci pomáhat týmu.

Daniel Lhotský