HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.11.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

​Medvědi se pokusí přerušit sérii porážek na ledě David Servisu


Pelhřimov už musí nutně bodovat. Ztráta na čtvrté, postupové místo činí již 10 bodů. Částečně se mu může přiblížit a zároveň se odlepit ze dna tabulky ve středu, kdy zamíří do Českých Budějovic. Souboj s předposledním týmem tabulky začne v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu DSB - PEL 7:2

Ani David Servis neprožívá ideální sezónu. Stejně jako Pelhřimov zvítězil pouze čtyřikrát a drží aktuálně předposlední místo skupiny Jih se 13 body. Aktuální forma David Servisu je stejně jako v případě Pelhřimova velmi špatná, Budějovičtí z posledních pěti zápasů brali pouze tři body.

V brance David Servisu dostává nejvíce prostoru Tomáš Klestil, který drží po dvanácti odchytaných utkáních průměr přibližně pěti inkasovaných branek za zápas. David Servis se může pochlubit produktivními obránci. Nejvíce bodů zatím posbíral Petr Škopek, konkrétně 4 góly a 6 asistencí. Hodně produktivní jsou také Lukáš Kříž s 2 góly a 6 asistencemi nebo Jan Radoš s jedním gólem a 6 asistencemi.

Produktivitě Českých Budějovic vévodí hvězda týmu Tomáš Vak. Bývalý extraligový hráč si ve 14 zápasech připsal 11 přesných zásahů a 13 gólových přihrávek. Nejčastějším střelcem týmu je Roman Šulčík, který v 16 utkáních posbíral 13 gólu a 10 asistencí. Pro tým jsou velice užiteční také Jiří Bárta s 9 góly a 6 asistencemi a Štěpán Hřebejk se 4 góly a 8 asistencemi.

Medvědům se letos nedaří, jediný tým, který ještě nepřemohl Lední Medvědy je právě David Servis. Poprvé se oba týmy střetly na ledě Českých Budějovic ve 3. kole. Medvědi po dvou třetinách vedli 5:2, nakonec ale odváželi velice těsnou výhru 5:4. V říjnu se týmy střetly podruhé. Ve velice vyrovnaném utkání Medvědi krátce před koncem třetí třetiny ztratili jednobrankové vedení, bod navíc vystřelil Medvědům Martin Hadrava. Pelhřimov by jistě velice rád navázal na tuto sérii, zda se to povede a Medvědi se posunou tabulkou výše, se dozvíme zítra po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský