HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.12.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědí jedou na Slovácko, kde je čeká Hodonín


Po týdenní pauze čeká pelhřimovské hokejisty výjezd do Hodonína. Ten se po nepřesvědčivém začátku sezony posunul na druhé místo východní skupiny, přičemž na vedoucí Šumperk ztrácí osm bodů. Lední Medvědi minulou sobotu uťali sérii osmi proher v řadě, když mezi svými mantinely překonali Orlovou poměrem 3:0. Utkání s Drtiči startuje v 17.00 hodin.

Tento článek patří k zápasu HOD - PEL 6:3

Hodonín je ukázkovým příkladem toho, jak vyrovnanost panuje ve východní skupině. Ještě před dvěma koly se Drtiči nacházeli na předposlední šesté příčce. Stačily ale dva vyhrané zápasy a hokejisté z rodiště prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka se vyhoupli na druhé místo.

Ovšem k tomuto dílčímu postavení vedla strastiplná cesta. Začátek ročníku totiž rozhodně neměli Hodonínští jako z partesu. Z prvních sedmi duelů jich pět prohráli, což se v nabité skupině Východ projevilo na špatném postavení v tabulce. Po matných výsledcích tak přišlo na změny. Drtiči přivedli do útoku posily v podobě Adama Škutchana a Jaroslava Šaršoka. Na post sportovního manažera dosadilo vedení klubu Tibora Janáse, jenž v sezoně 2014/2015 krátce trénoval i pelhřimovské mužstvo.

Změny zafungovaly okamžitě. Jihomoravané nejprve deklasovali Orlovou 8:0 a o tři dny později Opavu 5:1. A protože od 12. kola prohrál celek Ivana Dorniče jen čtyřikrát, poskočil na stříbrnou příčku.

V listopadu pak vypomáhal Drtičům v rámci střídavých stratů i Kristián Leška, syn zlínské legendy Petra Lešky. Z týmu ale odešel kvůli osobním důvodům již zmiňovaný Tibor Janás. Hodonín se ale i tak dostal do herní pohody. Z posledních šesti střetnutí jich vyhrál pět, přičemž vyzrál i nad Žďárem nad Sázavou, Táborem nebo naposledy nad Novým Jičínem. Oranžovo modří svými výsledky budí respekt a v sobotním zápase budou potvrzovat roli favorita.

Pelhřimov sice v minulém duelu porazil Orlovou, ovšem ta se v této sezoně taktéž trápí. Medvědi navíc před tím posbírali jen dvanáct bodů. Po poslední výhře ztrácí Bezděkův celek na předposlední David Servis už pouhý bod, avšak hráči zpod Černé věže mají jeden zápas k dobru.

Zápas na Slovácku začíná v 17.00 hodin. Připraven bude taktéž i onlajn přenos

Tomáš Bečka