HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.02.2019 | Daniel Lhotský | A-tým

Souboj ze dna tabulky. Medvědi vyzvou David Servis


Medvědi se trápí, doma naposledy bodovali ještě v loňském roce. Přestože se do play-off s jistotou nepodívají, mohou ještě zabojovat a vyhnout se soubojům o udržení. Ve středu jim bude v cestě stát David Servis, jediný soupeř, se kterým mají Medvědi pozitivní bilanci. Úvodní buly bude vhozeno tradičně v 18 hodin.

Ani David Servis není v ideální formě, poslední tři zápasy prohrál. Nicméně, od začátku roku 2019 dokázal posbírat 12 bodů, díky kterým se drží na průběžném pátém místě. V posledním kole podlehl tým z jihu Čech silnému Šumperku 2:6. Nejvíce zápasů odchytal v této sezóně za David Servis Tomáš Klestil, v současné době ovšem dostává nejvíce prostoru teprve devatenctiletý Vlastimil Marek. Produktivitě obránců vládně Lukáš Kříž. Obránce se zkušenostmi z 1. ligy získal devatenáct bodů za osm gólů a jedenáct gólových přihrávek. Post nejproduktivnějšího hráče celého týmu aktuálně zastává Roman Šulčík s devatenácti góly a osmnácti asistencemi. Pelhřimovská obrana si bude muset dát velký pozor také na hvězdného Tomáše Vaka se čtrnácti góly a stejným počtem asistencí.

Pelhřimov v letošním roce posbíral pouze šest výher, hned dvakrát ale porazil Právě David Servis. Zda se Medvědům podaří porazit David Servis i potřetí a stáhnout ztrátu na Orlovou, se dozvíme ve středu krátce po dvacáté hodině. 

Daniel Lhotský