HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov míří na led lídra východní skupiny


Třicáté osmé kolo postavilo před pelhřimovské hokejisty přetěžkou zkoušku. Bezděkovi svěřenci totiž zajíždějí do Šumperka, který vládne skupině Východ a v součtu celé druhé ligy získal třetí nejvyšší počet bodů. Draci vyhráli poslední čtyři zápasy, zatímco Medvědi se z výhry naposledy radovali v polovině prosince. Duel na severu Moravy startuje v 17.hodin.

Tento článek patří k zápasu SUM - PEL 6:3

Šumperk je v letošním ročníku jasným lídrem východní skupiny. Během sezony si Zavadilovi svěřenci prošli jedinou krizí, a to v říjnu, kdy prohráli tři ze čtyř zápasů. Od té doby ale Draci neprohráli dva zápasy za sebou a jejich výsledky se barví do zelena. Šumperk se pyšní nejen produktivním útokem, když v dosavadním průběhu vstřelil soupeřům již 130 branek, což je po Hodonínu druhé nejvyšší číslo skupiny Východ, ale také pevnou obranou. Draci totiž inkasovali jen sedmdesát sedmkrát. Tento počin je tak řadí na dělené druhé místo napříč celou druhou ligou. Stejně na tom je Vrchlabí, a ještě o čtrnáct branek méně, tedy šedesát tři, inkasoval suverén soutěže Sokolov.

Nejproduktivnějším hráčem Šumperka je s 36 body ve třiceti čtyřech zápasech pětačtyřicetiletý veterán Karel Plášek. Mnoholetý útočník znojemských Orlů v letošní sezoně zatím zaznamenal 13 branek a na dalších 23 přihrál. Druhým nejproduktivnějším mužem šumperských řad je obránce Tomáš Sedlák, který ve stejném počtu duelů nastřádal 30 bodů (12+18). Z Frýdku-Místku pak Šumperským vypomáhá i bývalý mládežnický reprezentant Filip Kuťák, jenž v pěti duelech nastřádal šest bodů za gól a pět asistencí.

Mezi třemi tyčemi se v šumperském dresu letos objevilo již kvarteto gólmanů. Poslední tři duely odchytal čtyřiadvacetiletý Patrik Polívka. Gólman, který dva roky působil v kanadské juniorce, reprezentoval Česko na mistrovství světa do osmnácti let, kde odchytal pět zápasů a následně okusil i extraligové kolbiště v Plzni, se přesunul do Šumperka po svém konci ve Slavii, kde svou výkonností nepřesvědčil trenéry pražského klubu.

Draci budou v sobotním střetnutí potvrzovat roli favoritů, neboť Medvědům se nedaří. Topí se ve výsledkové krizi a jen těžko z ní hledají cestu ven. Sobotní 178kilometrový výjezd bude tím předposledním v letošní základní části, neboť Medvědům zbývají do konce ligy čtyři duely, z nichž další dva odehrají mezi svými mantinely. Duel u řeky Desné bude zahájen úderem 17. hodiny.

Tomáš Bečka