HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Ve čtyřicátém kole pojedou Medvědi do Písku


Poté, co měli pelhřimovští hokejisté ve středu volný los, se už Medvědi chystají na další druholigový duel. Od 17.30 je čeká zápas v Písku, který je už jednou nohou v play-off. Píseckým stačí k postupu do vyřazovacích bojů buď zisk jediného bodu, anebo jakákoli bodová ztráta David Servisu, jenž dnes hraje na ledě Havlíčkova Brodu.

Tento článek patří k zápasu PIS - PEL 5:4

Písečtí zažívají nadstandartní sezonu. Po třiceti šesti odehraných duelech se drží na čtvrté příčce zaručující postup do play-off. Svěřenci trenéra Herra si po celou sezonu udržovali vyrovnané výsledky. Nejtěžší krizi zažili hráči od řeky Otavy na přelomu prosince a ledna, kdy nasbírali šest proher v řadě. Ihned poté ale kontrovali sérií čtyř vítězných utkání, čímž si rázně řekli o místo mezi čtyřmi nejlepšími.

V posledních pěti duelech však Jihočeši zaznamenali jedinou výhru nad Táborem. I přesto si ale sobotní soupeř drží před pátým David Servisem náskok devíti bodů a již po střetnutí s Lední Medvědy může žlutomodrý celek oslavovat postup do play-off.

Statistikám píseckého celku vládne Jan Sýbek. Osmadvacetiletý forvard nasbíral v pětatřiceti zápasech úctyhodných 55 bodů (24+31), což ho řadí na třetí místo kanadského bodování celé druhé ligy. Písek má v TOP 10 bodování třetí nejvyšší soutěže dokonce dva hráče. Tím druhým je Petr Hučko, jenž si za 33 duelů připsal 50 bodů (17+33). Takový výkon ho řadí na deváté místo.

Mezi obránci dominuje Martin Parýzek, devětadvacetiletý bek, jenž prošel reprezentačními mládežnickými výběry, dvakrát si zahrál na mistrovství světa do dvaceti let, dvě sezony strávil v kanadské juniorce a na kontě má 106 stratů v extralize. Takto zkušený borec zaznamenal během třiceti šesti stratů 26 bodů (8+18) a to ho řadí na jedenácté místo napříč druhou ligou mezi obránci.

V brankovišti dostává nejvíce příležitostí Martin Hauser. Dvacetiletý gólman nastoupil do pětatřiceti střetnutí, přičemž má průměr 3,8 obdržených branek na zápas.

Utkání u řeky Otavy startuje v 17.30 a bude připraven i onlajn přenos.

Tomáš Bečka