HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Havlíčkův Brod si může v Pelhřimově zajistit vítězství ve skupině Jih


Sobota 23. února nabídne poslední domácí utkání základní části. Pelhřimovští Medvědi přivítají na svém ledě lídra skupiny z Havlíčkova Brodu. Předchozí tři derby vždy vyzněly lépe pro hráče z Kotliny. Ti jsou i před čtvrtým kláním v pozici jasných favoritů. Utkání startuje v 18. hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - HBR 5:10

Vstupní informace před sobotním střetnutím jsou jasné. Havlíčkův Brod je lídrem skupiny Jih a pakliže zvítězí v Pelhřimově za tři body, z čela tabulky ho už Plameny nebudou moci sesadit. Naopak Pelhřimov je beznadějně poslední se sérií čtrnácti proher v řadě. V kontrastu s tím je úspěšná série Bruslařů, kteří naposledy prohráli 26. ledna s Novým Jičínem a v současné době drží šňůru šesti výher, během které neztratili ani bod.

Statistikám Bruslařského klubu vládne po třiceti šesti zápasech Miroslav Třetina, jemuž se už podařilo nastřádat 58 bodů (16+42). Tato bilance ho řadí na třetí místo napříč celou ligou. Jeho parťák z týmu, Luboš Voříšek, má na kontě jen o čtyři body méně (27+27) a tento zápis ho řadí na šesté místo kanadského bodování druhé ligy.

Obrana Havlíčkova Brodu se může spoléhat na bodový přísun Tomáše Semráda, který si za třicet čtyři utkání připsal stejný počet bodů (9+25), a je tak třetím nejproduktivnějším bekem ligy. Brankoviště brodského mužstva nejčastěji obsazuje Čeněk Novák. V den zápasu oslaví své čtyřiadvacáté narozeniny a v předchozích pětadvaceti utkáních inkasoval v průměru 2,48 branek na zápas.

Medvědi v sobotním duelu budou čelit patnácté prohře v řadě. Havlíčkův Brod si může zajistit v případě výhry za tři body celkový triumf ve skupině. Utkání začíná úderem 18. hodiny.

Tomáš Bečka