HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.08.2021 | Klub | A-tým

Tomáš Dvořák se vrací do Pelhřimova


Velký návrat odchovanců. I tak by se dalo nazvat aktuální období v A-týmu. Ale začněme pěkně popořadě. Prvním hráčem, který se vrací do pelhřimovského dresu po deseti letech je dosavadní špílmach humpolecké Jisrky - Tomáš Dvořák. Tento jednatřicetiletý útočník zažil vstup do dospělého hokeje v Pelhřimově vedle takových hokejistů, jako je Vojtěch Němec, nebo Hynek Zohorna. Bohužel v sezóně 2009/2010 se rozhodl pro odchod do Humpolce, kde patřil jednoznačně k nejlepším hráčům. Nyní vyslyšel volání svých dřívějších spoluhráčů a vrací se zpět k řece Bělé.

Tomáši, po deseti letech se vracíš tam, kde jsi s hokejem začínal. Jaké jsou první pocity po návratu?

Jsem rád , že jsem se vrátil zpátky do Pelhřimova. Je to pro mě zase nový impulz hrát hokej tam, kde jsem začínal.

Není potřeba Tě pelhřimovským fanouškům dlouze představovat, ale jak jsi se zpět do Pelhřimova dostal?

Filip Kasalý s Lukášem Siříštěm za mnou přišli, jestli bych se nechtěl vrátit. Popravdě mi to přišlo jako rozumný nápad, neboť mi to určitě časově pomůže, když nebudu muset nikam dojíždět.

Jak na to reagoval Humpolec? Přeci jenom přichází o jednoho z nejlepších hráčů, který pravidelně bodoval...

V Humpolci je dobrá parta kluků, kteří to určitě chápou a myslím, že mi to za zlý mít nebudou. Odehrál jsem tam spoustu hezkých sezón, takže je určitě na co vzpomínat.

S jakými cíli se vracíš domů?

Chci být přínosem pro pelhřimovský hokej a to minimálně tak, jako pro ten humpolecký.

Minimálně s drtivou většinou kluků v Pelhřimově se znáš, což je určitě obrovská výhoda. Hokej zde prošel velkými změnami, vnímal jsi je nějak?

Myslím, že v kabině není nikdo, koho bych neznal. Zatím jsem měl možnost účastnit se pouze letní přípravy, ale každopádně je vidět velká snaha jak vedení klubu, tak i hráčů.

Co říkáš na složení pelhřimovského týmu? Je zde spousta hráčů, kteří se budou chtít poprat o své místo...

V Pelhřimově hraje dost kvalitních hráčů, což je plus. Budu rád, když nám to půjde, ale konkurence se v hokeji nebojím. Hraju ho pro radost. Jako konkurenci beru pouze ostatní týmy.

Klub