HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Bitva o čelo tabulky - Poutníci míří do Světlé nad Sázavou


Páté hrací kolo hokejového přeboru Vysočiny již pomalu klepe na dveře a v jeho rámci se odehraje boj o průběžné první místo - Poutníci se totiž vydají na led Světlé nad Sázavou, kde bude k vidění souboj dosud neporažených celků a jeden z týmů o tuto výsadu přijde. Atraktivní zápas se odehraje v neděli 10.října a úvodní buly je v plánu na 17.hodinu.

Tento článek patří k zápasu SVE - HCP 4:5

HC Světlá nad Sázavou

Skláři, jak se také přezdívá příštímu soupeři Poutníků, si v aktuální sezóně drží neporazitelnost a před pelhřimovským celkem jsou s dvoubodovým náskokem, ovšem Poutníci mají k dobru jeden zápas. Hokejisté ze Světlé nad Sázavou vstoupili do sezóny domácí výhrou nad celkem z Chotěboře 2:1, když o třech bodech rozhodli Skláři až v závěrečné třetině. Následně hráči Světlé nad Sázavou absolvovali dalekou cestu do Náměště nad Oslavou, kde zatím naposledy v této sezóně Skláři ztratili nějaký ten bod. V utkání plném zvratů se o vítězi rozhodlo až v samostatných nájezdech, kde bonusový bod putoval do Světlé nad Sázavou po výhře 5:4. Rozhodující nájezd proměnil Tomáš Kratochvíl, nejproduktivnější hráč Sklářů v probíhajícím ročníku (dosud 5+0). Světlá se poté vrátila na domácí led, kde si poradila s tápajícím Humpolcem v poměru 3:1. Zatím poslední duel pak zavál Skláře do Velkého Meziříčí, kde tamní rezerva druholigového celku vzdorovala rozjetému soupeři srdnatě, ovšem Skláři vytrvale navyšovali náskok až na konečnou výhru 5:2. 

V dresu Světlé nad Sázavou najdou skalní fanoušci pelhřimovského hokeje i jednoho hráče, který v minulosti nosil dres s Poutníkem na prsou. Je jím Ondřej Špatenka, který působil v tehdejším Spartaku Pelhřimov v druholigové sezóně 2007/2008. Tehdy se sice v dvaceti zápasech mezi střelce nezapsal, do kanadského bodování promluvil jednou asistencí. V současné sezóně Špatenka nastoupil do dvou duelů, ve kterých do statistik nezapsal jediný bod. Svým věkem patří Špatenka mezi nejzkušenější hráče Sklářů, starší jsou v kádru našeho příštího soupeře pouze Ondřej Včela a Petr Včela (oba 39 let), tito hokejoví veteráni však do letošní sezóny dosud nezasáhli.

Pelhřimovský celek čeká bitva s jedním ze spolufavoritů celé soutěže. Podaří se Poutníkům k Bělé přivést z tohoto souboje nějaké body do průběžné tabulky nebo budou Skláři nad síly Poutníků? Odpověď nabídne nedělní podvečer.

Pavel Blažek