HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci opět vyráží na cestu, tentokrát do Bystřice nad Pernštejnem


Sedmé kolo Krajské ligy Vysočiny již pomalu klepe na dveře a Poutníky čeká utkání na ledě geograficky nejvzdálenějšího soupeře. Svěřenci trenéra Lukašíka změří síly s Bystřicí nad Pernštejnem, přesněji s tamními Orli. Souboj celků z opačných pólů tabulky se odehraje v sobotu 23.října, úvodní buly je naplánováno na 17:30.

Tento článek patří k zápasu BY - HCP 0:7

HC Orli Bystřice nad Pernštejnem

Aktuální soupeř pelhřimovských hokejistů zatím neprožívá povedený ročník. Z šesti odehraných duelů zvítězili Orli pouze jednou, v rámci čtvrtého kola si Bystřičtí odvezli všechny body z ledu Náměště nad Oslavou po vítězství 5:3. Jinak Orli v zápasech body rozdávaly, navíc v úvodu sezóny podlehli hokejisté z Bystřice nad Pernštejnem svým soupeřům díky vyšším brankovým přídělům - na Orlech se gólově zahojili Moravské Budějovice (1:9) či Chotěboř (0:6). Poslední duely tým z Bystřice opět prohrával, rozdíl ve skóre již nebyl tak velký, Humpolec si domů z Bystřice nad Pernštejnem odvezl vítězství 2:1 a zatím poslední duel Orlů skončil jejich porážkou 4:6 na ledě rezervy Velkého Meziříčí. Sečteno a podtrženo, Orli z Bystřice nad Pernštejnem se aktuálně nachází na posledním, jedenáctém místě tabulky Krajské ligy Vysočiny se třemi body, ovšem spodní část tabulky je velmi vyrovnaná - na šestou pozici, kterou aktuálně okupuje Velká Bíteš ztrácí Orli pouhé 3 body.

Zdaleka nejvýraznějším sběratelem bodů v kádru Orlů je Jan Ludvík. Tento útočník v aktuální sezóně střílel již pětkrát do černého a navrch dodal dvě asistence. S odstupem následují Ondřej Jakeš (3+0) či Daniel Bednář (0+3).

Poutníci se vezou na vítězné vlně, v probíhající sezóně zatím neztratili pelhřimovští hokejisté ani bod. Potvrdí Poutníci roli papírového favorita a přivezou z daleké cesty k Bělé další body nebo se budou radovat Orli z velmi cenného skalpu? Odpověď nabídne jíž zítřejší podvečer. 

Pavel Blažek