HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.11.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov u Oslavy nadělil půltucet branek a veze domů další vítězství


Poutníci po většinu zápasu diktovali tempo hry a ke třem bodům nakročila družina okolo trenéra Lukašíka již v první třetině, kterou Pelhřimov získal tříbrankovým rozdílem. Hosté kontrolovali vývoj zápasu a trpělivě navyšovali skóre. Jíra vychytal druhé čisté konto v sezóně, stinnou stránkou však bylo zranění obránce Josefa Váchy, jenž po tvrdém souboji musel vyhledat lékařské ošetření.

Tento článek patří k zápasu NNO - HCP 0:6

Zápas začal pro Poutníky přímo náramně – již ve 2.minutě ukázal Petr Votápek svůj přehled a hlavně rychlost, pláchl domácí obraně a s přehledem zakončil pod víko domácí svatyně. Ve 4.minutě dostali domácí možnost přesilové hry, ale Náměšť této výhody nevyužila. Pelhřimov i nadále určoval tempo hry, Jíra si na puk sáhl jen výjimečně. Třeba v 8.minutě se v závaru před hostujícím brankářem mihlo několik domácích hráčů, Jíra ale nemusel předvést těžký zákrok. Hra se poté vyrovnala, bojovalo se hlavně o střední pásmo. V 11.minutě měl šanci vyrovnat stav utkání domácí Bednář, Jíra byl ale připraven. I Poutníci měli šance na zvýraznění stavu utkání, Máj ale dlouho držel Náměšť nad vodou. Ve 13.minutě sice měli domácí další početní výhodu, ovšem největší šanci měli hosté, po skvělé kombinaci netrefil Šulák poloodkrytou domácí branku. V 17.minutě měli možnost výhody i hosté a již po čtyřech vteřinách se od modré prosadil Tomáš Mečiar, jehož střela prošla pod výstrojí domácího brankáře. A pro domácí bylo ještě hůř. Od druhé branky PElhřimova uběhlo pouhých 8 sekund a po kombinační souhře se prosadil Josef Vrátný, čímž ještě více nasměroval hosty do poklidného náskoku. Šance domácího Topola v téže minutě ke změně skóre nevedla.

Druhá třetina měla jednoho společného jmenovatele, domácí hráli značnou část prostřední periody v početní výhodě. Poutníci ovšem pozorně bránili a když se domácí dostali do zakončení, Jíra byl připraven a dával pelhřimovským hokejistům potřebný klid. V 30.minutě navíc přišla kombinace v podání Poutníků a pohotový Lukáš Siřiště zvýšil již na čtyřbrankový rozdíl. Náměšť měla v této třetině i dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, domácí s ní ale naložili prachbídně, pelhřimovští hokejisté se bez větších problémů ubránili. Menší početní výhodu si hosté přenesli i do třetí třetiny.

Také poslední část zápasu se nesla v duchu nerovnoměrného počtu hráčů na ledě. Pelhřimovští hokejisté však kontrolovali hru a nepouštěli domácí do vyložených šancí. Výjimkou z tohoto trendu byla akce Sázavského, jenž ve 44.minutě během početní výhody Náměště řádně provětral Jíru. V následujících minutách ale zahřívali trestnou lavici především hráči domácího celku. Poutníci ale dlouho naráželi na dobře chytajícího Máje, ovšem v 50.minutě jednu přesilovkovou kombinaci přeci jen využil Martin Vysloužil, který pohotově doklepl puk do odkryté klece. Poutníci dostali ve zbytku zápasu ještě jednu početní výhodu, kterou se podařilo využít - v 56.minutě našel Filip Kasalý zpoza branky najetého Josefa Vrátného, jenž uzavřel střelecký účet zápasu. Poslední okamžiky duelu ale přinesly i jeden nepříjemný moment, pelhřimovský obránce Josef Vácha absolvoval tvrdý souboj u hrazení a následně na střídačce zkolaboval. Díky rychlému zásahu lékařské služby ale Vácha odjel v doprovodu spoluhráčů do šaten a následně ještě na preventivní vyšetření do nemocnice.

Pelhřimovští hokejisté zvítězili v Náměšti nad Oslavou přesvědčivě 6:0 a i nadále zůstávají v soutěži bez porážky. Natáhnout tuto sérii budou chtít svěřenci trenéra Lukašíka ve středu 17.listopadu na ledě nedalekého Humpolce.

Pavel Blažek