HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.11.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Velké derby klepe na dveře! Poutníci míří na humpolecký led


Dvanácté kolo přeboru Vysočiny má z pohledu pelhřimovského hokeje pikantní menu - Poutníci se vydají na led nedalekého Humpolce. Rivalita mezi Pelhřimovem a Humpolcem je pověstná a dlouhodobá, jistě se tedy přesune i do tohoto duelu. Zápas se odehraje ve středu 17.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HUM - HCP 4:6

TJ Jiskra Humpolec

Vstup do aktuálního ročníku se Humpolci nevydařil podle představ. Hned v úvodu nestačil výběr trenéra Maršíka na Poutníky a naplno bodovala Jiskra až ve 4.kole, kdy sebrala jeden bod Ledči nad Sázavou (2:3p). Ani následující zápas nepřesvědčil o formě Humpolce, když na ledě poslední Bystřice nad Pernštejnem Jiskra zvítězila pouze 2:1. Pak ale Humpolečtí zabrali a následující dvě utkání získali ve svůj prospěch. V domácím prostředí přemohla Jiskra Moravské Budějovice 3:2 po nájezdech a ve Velké Bíteši zvítězil Humpolec jednoznačně 7:1. Další postup tabulkou ale utnul ambiciózní celek Chotěboře, který pod Orlíkem zvítězil 3:1. V posledních zápasech ale Jiskra tyto dobré výsledky nepotvrdila, nejprve přišla prohra v Náměšti nad Oslavou 5:4 po nájezdech a v zatím posledním duelu Humpolec nestačil na domácím ledě na rezervu Velkého Meziříčí, když v posledních minutách Jiskra ztratila dvoubrankový náskok a svému soupeři odevzdala všechny body za výhru 5:4. Humpolec s deseti body balancuje na okraji osmičlenné skupiny týmů, které si zahrají vyřazovací část. 

Soupiska Humpolce je prošpikována hokejisty, kteří se v minulosti objevili i v pelhřimovském dresu. V brankovišti se střídají Jan Zour a Martin Urban, obranu tvrdí Aleš Krtek, Zdeněk Jelínek a Tomáš Hurda a v útoku hrají Tomáš Hubata, Martin Jelínek, Jakub Brychta či Pavel Hendrych. Tomáš Hubata je v aktuální sezóně nejproduktivnější hráč Jiskry, k šesti brankám přidal i jednu asistenci. Na stejných bodech je i Matěj Daňhel (4+3) a Pavel Hendrych (3+4).

Vzájemný zápas v letošní sezóně

Souboj Pelhřimova s Humpolcem připadl hned na úvod letošní sezóny. U Bělé začali lépe domácí, Marek Hadrava a Filip Kasalý zajistili Poutníkům po úvodní dvacetiminutovce dvoubrankový náskok. Filip Kasalý a Tomáš Dvořák pak v prostřední části hry zajistili pro Pelhřimov rozhodující náskok, ale Jiskra nesložila zbraně. Prokop a Daňhel svými brankami zdramatizovali utkání, ovšem mezi humpolecké střelce se vklínil i pelhřimovský kapitán Votápek, takže po čtyřiceti minutách byl náskok Poutníků ještě výraznější. Ve třetí třetině pak Humpolec přežil několik domácích šancí a šance pro Jiskru trochu ožila až v závěru duelu po snížení Hubaty. I přes závěrečný tlak hostů se již skóre nezměnilo a Pelhřimov tedy na úvod sezóny porazil Humpolec 5:3.

Poutníci drží ligovou neporazitelnost a rádi by na tuto bilanci navázali i pod Orlíkem. Derby v Humpolci je již dlouho v kalendáři pelhřimovských fanoušků, kteří se do Humpolce vydají také velkým autobusem, ve kterém ještě zbývají volná místa. Případní zájemci se stále mohou hlásit smskou na telefonním čísle 704 869 669 (Michal Krátký) nebo na facebookové stránce Fan Club HC Pelhřimov. Prodlouží se vítězná série Poutníků o další zářez nebo překvapí humpolecká Jiskra? Středeční podvečer nabídne odpověď.

Pavel Blažek