HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.02.2022 | Klub | A-tým

Oficiální hymna HC Pelhřimov


Pelhřimovský hokej se dočkal své oficiální hymny a nyní Vám ji přinášíme společně s rozhovorem, který jsme pořídili s jejím autorem - Romanem Taislerem.

Jak vznikl nápad vytvořit hymnu?

Asi před 15-20 lety jsem už jednu hymnu, tehdy pro Spartak Pelhřimov, udělal. Jsem letitý fanda našeho HC a od tehdejšího kapitána Srdi byla hymna tvořena vlastně tak trochu na zakázku. Nahráli jsme ji tehdy s ROCKSONEM. Příběh této hymny začal v sezóně, kdy po krachu našeho druholigového týmu, si sami klíčoví hráči HC vytvořili nový tým. Mně to bylo sympatické, zúčastnil jsem se s nimi první hokejové afterparty a tak se zrodil nápad, je tímto podpořit.

Kdo se podílel na hymně?

S hlavním nápadem a motivem jsem přišel já, pak mi pomáhali a spolupodíleli se Petr Ryšavý a Pavel Jech. Bicí, kytary, basu jsem si nahrál sám ve svém studiu Pařbouda, zpěvy obstarali kluci a pomohl nám další parťák - Lukáš Jelínek.

Jak dlouho trvala samotná realizace?

Bohužel dlouho. Vymyšlená byla rychle, musí přijít múza a pak to člověk sype z rukávu, s tím problém nemám. Problém byl ten, že jsem producentsky trval na tom, aby to zazpíval Pavel, moc se mi líbí jeho hlasový projev. Jenže on bohužel dlouhodobě nemocen s hlasivkami, tak se čekalo, jak se to dopadne…. Po 2 letech už ale nebylo možné čekat, už i mně bylo hanba z nesplněného slibu, který jsem klukům z mančaftu dal, chtěl jsem to mít do letošního play-off hotové. Pavel tam má nakonec jen úvodní vocal, zbytek museli udělat Petr s Lukášem. A vyfikli to nakonec velmi dobře.

Kde jste sbírali inspiraci?

Všechny moje složené skladby a fláky jsou životní příběhy. Buď přímo mé osobní nebo z mého blízkého okolí. Takže hlavní motiv – Pelhřimov, srdce a víra, Pelhřimov bojová síla, Pelhřimov nikdy nezradíme, vychází z mého nitra -z dlouholetého fandovství, hrdosti, vlastenectví, patriotismu k našemu týmu, městu a regionu.

Co bylo na této práci nejlepší?

Dělat muziku, složit hudbu, nahrát si ji a udělat celkovou produkci nahrávky, navíc s kamarády a ještě ve chvíli, kdy máte ještě vcelku reálnou šanci, že se to bude někomu líbit, je jedna z nejbáječnějších činností, kterou vám bylo dopřáno dělat. Je to protipól k mé práci v Adélce (kterou mimochodem také miluji a mám kolem sebe moc báječné parťáky) - pak je to práce, jak já říkám, za odměnu, ať na tom trávíte sebevíc času a úsilí. Do hymny jsme se snažili s klukama dát to, co jsme v danou chvíli dokázali nejvíce dát. Teď už si bude hymna žít svým vlastním životem a o tom rozhodnou fanoušci klubu, hráči. Buď se bude líbit a bude plnit svůj účel – tedy dobrou náladu, bude povzbuzovat naše kluky k lepším výkonům a nebo upadne v zapomnění. Ať to dopadne jakkoliv, práce na tom byla skvělá a v neposední řadě velký dík Peťanovi, Pavlovi a Lukášovi. Určitě o nás uslyšíte brzy více, máme nahranou další zajímavou muziku, rockový gang Pařbouda funguje zatím jen studiově, ale už se něco chystá ….

Klub