HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.02.2011 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov na Milevsko nestačil a to získalo mečbol

Pelhřimovský Spartak vstoupil do utkání vlažněji a první třetina patřila jednoznačně domácímu Milevsku, které se dostalo ve druhé třetině do tříbrankového vedení. Pelhřimov se ve třetí třetině přiblížil na rozdíl jediné branky, ale přemíra snahy přinesla chybu, kterou domácí využili a opět odskočili na rozdíl dvou branek. Konečnou podobu utkání určil Květoň, jenž pojistil krásnou střelou vítězství domácích na rozdíl tří branek.

Milevsko

15.02.2011
18:00
5:2
(1:0, 2:1, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 14. Tollinger (Květoň), 27. Urbanec (Štěrba), 31. Matějka (Müller), 55. Nikodém (Vaniš, Fořt), 59. Květoň (Pipek) - 36. Plachý (Hartmann, Petráček), 44. Plachý (Hrbatý). Rozhodčí: Tomáš Prchal – Svatopluk Marek, Michal Rybáček. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 27:18. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

MIL: Pipek – Štěrba, Klíma, Tollinger, Dvořák, Štych, Čunát, od 26. Cirulis – Urbanec, Květoň, Hájek – Matějka, Müller, Hamerle – Silbernágl, Heřmánek, Novák – Vaniš, Nikodém, Fořt

PEL: Dolejš - Fibikar, Petráček, Hartmann, Roháčik, Posmyk, Šustr - Tecl, Plachý, Hrbatý - Mikšovský Suk, Kubát – Hadrava, Dostál, Votápek - Kuřítko

Jestli některé z mužstev ovládlo první třetinu, tak to byli jednoznačně domácí, kteří na svého soupeře doslova vlétli. Už ve druhé minutě nebezpečně vypálil od modré čáry Nikodém, avšak jeho projektil Dolejš ještě zlikvidovat dokázal. Milevsko předvádělo rychlou hru plnou kombinací umocněnou aktivním bruslením.

V deváté minutě se poprvé vylučovalo a za katr zamířil pelhřimovský obránce Petráček. Očekával se velký tlak domácích, ale pelhřimovští hokejisté dokázali své oslabení odbránit bravurně a svého soupeře téměř k ničemu nepustili. Ve 14. minutě se však skóre měnilo poprvé. Po rozporuplné situaci před Dolejšem, kde byl faulován Tecl, se na modré čáře ujal kotouče Tillinger, jenž překonal bezmocného Dolejše. I nadále byli aktivnější domácí, ale další branku již nepřidali.

Druhou třetinu také začali lépe milevští hokejisté a hned jedna z první šancí zaváněla brankou. Ve 26. minutě vyfasoval pelhřimovský útočník Kubát trest 2+2 minuty za vysokou hůl a pelhřimovští tak zažívali perné chvilky, ovšem ve 27. minutě nedokázal pelhřimovský brankář pokrýt střelu od modré, kterou pouze vyrazil a pro Urbance nebyl problém zakončit do odkryté branky. Netrvalo dlouho a Milevsko již vedlo o tři branky. Ve středním pásmu chyboval Fibikar a do samostatného úniku se dostal Matějka, který nejprve naznačil střelu a poté pohodlně zakončil do prázdné branky.

Ve 32. minutě se ozval i Pelhřimov, jmenovitě Hrbatý, jenž z kruhu trefil pouze Pipkovu lapačku. Chvíli na to tvrdě vypálil i pelhřimovský kapitán Tecl, ale jeho střelu zastavila tyčka. Tyčka zazvonila i za Dolejšem, ale ve třicáté šesté minutě se podařilo Pelhřimovu snížit. Na kruhy si najel Plachý, jenž nic nevymýšlel a nekompromisní střelou překvapil Pipka v brance domácích.

Touto brankou se zvýšilo sebevědomí pelhřimovských hráčů a Spartak se dostával více do šancí. Impuls přidal i Kuřítko, jenž tvrdě dohrál Urbance, jenž atak neunesl a vyvolal menší rozmíšku. V závěru třetiny předvedl Pelhřimov neskutečný tlak, leč brankou neskončil.

Vstup do poslední dvacetiminutovky se Pelhřimovu povedl na jedničku a ve 43. minutě přidal díky zmatku před Pipkem svoji druhou branku v utkání Plachý. Pelhřimov se tak dostal zpět do hry a svého soupeře místy až tlačil. Ovšem ani Milevsko nezůstávalo pozadu. Do přečíslení se dostali hned dva milevští hráči, ale zakončit nedokázali.

I nadále bylo tempo hry hodně vysoké a Spartak stále prahnul po vyrovnání, leč místo vyrovnávací branky přišel gól domácích. V 55. minutě unikl čárovým rozhodčím icing a hlavnímu faul na Šustra a Milevsko nabídnuté výhody dokázalo využít. Přečíslení dva na jednoho zakončil přesně Nikodém.

Nasazení Pelhřimova bylo i nadále vysoké, ovšem hráči Spartaku hráli v křeči, naopak domácí ve velké pohodě. V poslední minutě nejprve mohl snížit pelhřimovský Hrbatý, ale na druhé straně proměnil únik Květoň, jenž nádhernou střelou od mantinelu dokázal překonat Dolejše popáté a rozhodl definitivně o vítězi prvního čtvrtfinálového zápasu.

Milevsko tak získalo mečbol, který může proměnit hned ve čtvrtek, kdy se druhý zápas odehraje na pelhřimovském zimním stadionu. Ovšem nesmíme ztrácet naději a věřit ve vítězství Pelhřimova a natažení tak celé série na tři zápasy. Ve čtvrtečním zápase by se měl dle předpokladů objevit i Havel s Rašner, kteří se úterního zápasu ze zdravotních důvodů nezúčastnili.

Jiří Rada