HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.11.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak deklasoval Hodonín 5:1

Pelhřimovští hokejisté se v nedělní podvečer střetli s vedoucím týmem Hodonína a leckdo čekal, že z tohoto souboje nevyjdou jako vítězové. Ovšem opak se stal pravdou! Po vyrovnaná první třetině otevřel skóre utkání Zelený a do druhé sirény ještě zvýšil Suk. V pelhřimovské družině se nejvíce zaskvěl Martin Hadrava, jenž zaznamenal gól a asistenci. Nutno také vyzdvihnout mladého gólmana Daniela Dolejše, který se svými jistými zákroky podílel na demolici lídra.

Pelhřimov

06.11.2011
17:00
5:1
(0:0, 2:0, 3:1)
Hodonín
Branky a nahrávky:24. Zelený (Plachý), 39. Suk (Martin Hadrava), 45. Martin Hadrava (Kubát), 58. Kubát, 58. Votápek (Marek Hadrava, Havel) – 57. Jurásek (Peš, Hoza) Rozhodčí: Talpa – Matějček, Dančišin Vyloučení:3:6 Využití:1:0 V oslabení:1:0 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1

PEL: Dolejš - Rašner, Zelený, Adam, Novotný, Plch, Kasalý - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Martin Hadrava, Suk - Havel, Marek Hadrava, Votápek

HOD: Peksa - Hlavačka, Hoza, Okuliar, Fiedler, Špok, Pokorný, Korotvička, Svoboda, Komárek, Peš, Jurásek, Sajdl, Barták, Hollý

Do utkání naskočil podruhé v sezóně před domácími diváky Jan Zelený a hned se zařadil do první formace po bok Rašnera. Již od začátku utkání bylo jasné, že když pelhřimovské bruslaře podrží v brance gólman Dolejš, tak by se mohl vyklubat uspokojivý výsledek.

Hned po začátku utkání musel čelit Dolejš úniku hodonínských hráčů při vlastní přesilovce a s tímto pokusem si poradil. Pelhřimov se hned od začátku ujal role tvořícího týmu, zatímco Hodonín jen čekal na možnosti přečíslení. Sedmnáctiletý brankář se měl co ohánět, aby zneškodnil všechny pokusy.

Do větší pernamence se dostával i hodonínský gólman Peksa. Pelhřimov se začal více tlačit do brány a dostával se do vyložených šancí. Skóre utkání načal tvrdou střelou od modré navrátilec Zelený.

Domácí zřetelně povzbudil jejich vstřelený gól. Druhý útok Spartaku motal hlavy Hodonínským více jak minutu v útočném pásmu a Martin Hadrava jen o kousek minul soupeřovu klec.

Po celou druhou třetinu byli domácí lepším týmem a ve vzduchu visel další pelhřimovský gól. Svěřenci trenéra Melouna se dočkali necelé dvě minuty před konce druhé třetiny. Martin Hadrava výborně vybojoval puk ve vlastním oslabení, z otočky vystřelil na Peksu, který střelu vykopl betonem před nekrytého Suka, před kterým zívala odkrytá klec.

Drtiči se snažili do poslední třetiny nastoupit aktivně a brzce vsítit kontaktní branku. První úkol se jim podařil, leč Dolejš nesouhlasil s druhým pokynem a dále přiváděl hodonínské střelce k šílenství.

Naopak na druhé straně projel Martin Hadrava v přesilové hře až před soupeřova gólmana, kterého dokonale vymíchal a zvýšil stav na 3:0. O dvě mnuty později měl na své holi obrovskou příležitost Tecl, který se ocitl sám před domácím gólmanem, který skvělým semaforem zastavil puk směřující do brány.

Hodonín se v posledních minutách třetí třetiny dostával do stále větších příležitostí. Až v 57. minutě Jurásek doklepl puk za bezmocného Dolejše po zmatcích v domácí obraně. V tu chvíli se hosté odhodlali pro odvolání gólmana, což rychle potrestal Kubát.

Celkový účet zápasu dokonal o 21 sekund Votápek, který po pohledné akci definitivně odrovnal lídra skupiny Střed. Pelhřimov tedy dokázal překvapit. Po prohře s posledním celkem ligy, Kutnou Horou, obral o body vedoucí celek po perfektním výkonu a je horký aspirant na cenu Tým kola.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): Vyhráli jsme 5:1 nad mužstvem, které vede tabulku, tudíž velká spokojenost. První třetinu nás soupeř přehrával, vytvořil si více šancí. Ale od druhé třetiny jsme byli lepší, připravili jsme si asi sedm gólových příležitostí, bohužel jsme dali jen dvě branky. Ve třetí třetině jsme vstřelili tři góly a 5:1 je krásný výsledek. Po zápase v Kutné Hoře neproběhl žádný velký třesk v kabině. Do tohoto utkání jsme šli s čistou hlavou. Dnes se jen potvrdilo, že v této soutěži může porazit každý každého. Prostě dnes to byl perfektní zápas a z naší strany určitě nejlepší v sezóně.

Tomáš Bečka