HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.01.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Trutnov uštědřil Pelhřimovu tvrdý knockout

Takovýto výsledek určitě nikdo nečekal. Domácí inkasovali na svém ledě devítibrankový příděl, přičemž vsítili pouze dvě branky. Po vyrovnané první třetině byl ve druhé dvacetiminutovce Trutnov na ledě pánem a Spartak k ničemu nepustil. Pelhřimov zdecimovaný zdravotními problémy se ani popáté v řadě neradovali z vítězství a bitva o play off rozhodně nebude jednoduchá.

Pelhřimov

11.01.2012
18:00
2:9
(1:2, 0:4, 1:3)
Trutnov
Branky a nahrávky:18. Martin Hadrava (Kubát, Marek Hadrava), 55. Tecl (Hrbatý, Votápek) – 10. Chochola (Fořt), 10. Bláha (Březina), 26. Šimoníček (Fořt), 31. Luštinec (Veselý), 31. Březina (Bláha), 40. Bláha, 41. Bláha (Březina), 53. Březina (Kuna, Bláha), 54. Fořt (Šimoníček) Rozhodčí:Měrtl S. – Měrtl J., Zídek Vyloučení:7:4 Využití:0:1 V oslabení:0:0 Diváci:250 Průběh utkání:0:2, 1:2, 1:9, 2:9

PEL: Dolejš (31. Čekal) - Rašner, Zelený, Pour, Adam, Plch, Martínek, Kasalý - Tecl, Martin Hadrava, Hrbatý - Kubát, Votápek, Marek Hadrava - Hubata, Vrátný, Zadražil

TRU: Jeschke - Klement, Vácha, Rejzek, Antonín, Kuna, Seidl, Fořt, Šimoníček, Březina, Chochola, Luštinec, Perutek, Dlab, Veselý, Schwartz, Bláha, Mašek

Pelhřimov nastupoval v obvyklejší sestavě, než byla ta v Břeclavi. Se třemi útoky a šesti obránci se vydali vstříc dalším bodům. Jenže tento plán nabouraly dvě branky z desáté minuty. Nejprve otevřel skóre Chochola, který těsně po skončení pelhřimovského oslabení nikým nekrytý z mezikruží trefil přesně levý horní růžek Dolejšovy branky.

Neuběhla ani minuta a domácí gólman lovil puk ze sítě podruhé. To když se poprvé v utkání prosadil Bláha. Trenér Meloun se snažil zvrátit nepříznivé skóre, a tak prohodil Votápka z druhého útoku za Martina Hadravu, který se tak posunul ke Kubátovi a bratrovi Markovi. A toto seskupení následně přineslo ovoce. Dvě minuty před závěrem první části se trefou do odkryté brány prosadil Martin Hadrava.

První vážnější šancí ve druhé periodě se prezentoval Marek Hadrava, který se prodral až k bekhendové střela, která orazítkovala levou tyč Jaschkeo klece. Trutnov zahrozil i v oslabení, když se na Dolejše řítili Fořt a Šimoníček, ovšem střelu prvně jmenovaného i následnou dorážku Šimoníčka mladý gólman pokryl.

Ve 26. minutě byl však Dolejš krátký na pokus Šimoníčka, který využil zmatků v pelhřimovské obraně. Druhá třetina byl pro domácí kritická. Hlavně další dva slepené góly v polovině zápasu definitivně vzali pelhřimovským hráčům naději na solidní výsledek. Po individuální akci, kdy se před domácím brankářem zjevil Veselý, rozvlnil z dorážky Luštinec počtvrté pelhřimovskou síť.

Krátce nato se mohli radovat hosté znovu. Březina překonal popáté Dolejše a ten se rozhodl střídat. Jeho nástupce Čekal však ještě do druhé sirény inkasoval. Po nepovedeném rozehrání pelhřimovského gólmana se šestnáct sekund před koncem radoval ze své druhé branky v zápase Bláha.

Do poslední části naskočil sedmý obránce Kasalý a třetí útok se skládal z obránců Plcha a Adama, kterým asistoval Vrátný. Ovšem jak skončila druhé dvacetiminutovka, tak začala i třetí, inkasovaným gólem. Po minutě hry zkompletoval svůj hattrick Bláha, který potrestal další chyby domácí defenzivy.

Za stavu 1:6 Draci s lehkostí útočili, zatímco svěřenci trenéra Melouna se s obtížemi probíjeli poslední třetinou. Chochola z místa mezi kruhy trefil horní tyč a kotouč se následně odrazil zpět do brankoviště. Po valné hromadě před Čekalem ukryl domácí gólman puk pod svou ruku.

Třetí pár slepených branek soupeře přišel na přelomu 52. a 53. minuty. Předposlední branku soupeře vstřelil Březina a posledním zářezem na trutnovské pažbě se stal zásah Fořta. Kosmetickou úpravu celého duelu provedl Tecl střelou z mezikruží.

Po výprasku od Trutnova se díky zaváhání Žďáru drží Spartak stále na osmé příčce. Toto utkání bylo na čtrnáct dní posledním před domácím publikem. Další kola zavanou tým Pelhřimova do Nymburku a k rivalovi ze Žďáru, který bude jistě okořeněný tuhou bitvou o postupové místo.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Spartaku Pelhřimov):

Trutnov nám nastřílel spoustu branek a s naší předvedenou hrou se nedá vyhrávat. Rozhodli naše individuální chyby, které soupeř potrestal. V současné době bojuje mužstvo spíše samo se sebou a cesta z krize je hodně dlouhá. Na rozdíl od zápasu v Břeclavi mi dnes u hráčů chyběla bojovnost. Každý si myslel, že to půjde samo, ale ono to tak jednoduché nebylo.

Tomáš Bečka