HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.01.2012 | Tomáš Bečka, jb | A-tým

Boj o play off se komplikuje, Spartak nestačil na Žďár

Nejhorší obavy se naplnily. Pelhřimov nestačil na Žďár a cesta do play off se rázem velmi komplikuje. Přitom po první třetině vypadal výsledek slibně. Skóre utkání otevřel domácí Bukáče. Ovšem po třech minutách vyrovnal stav utkání kapitán Tecl. S tímto výsledkem se šlo i do druhé periody. V ní Plameny vsítily jednu branku a na začátku poslední části přidaly třetí zářez. Přesně dvě minuty před koncem třetí dvacetiminutovky zdramatizoval závěr utkání Jiří Kubát. Jenže do závěrečné sirény se už diváci branky nedočkali a Spartak odchází z derby jako poražený celek, který ztrácí na play off již pět bodů.

Žďár nad Sázavou

18.01.2012
18:00
3:2
(1:1, 1:0, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Bukáček (Staněk, Dítě), 28. Kočan (Kotlík, Havelka), 43. Dítě (Kotlík) - 10. Tecl (Hrbatý), 58. Kubát Rozhodčí:Couhal - Linhatr, Pospíšil Vyloučení:6:8, navíc Pour 10 min OT Využití:1:1 V oslabení:0:0 Diváci:591 Střely:42:21 Průběh utkání:1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2

ZNS: Sláma - Šír, Střecha, Pleva, Smejkal, Sobotka R., Staněk, Ježek, Sobotka M., Plachý J., Kunstmüller, Dítě, Bukáček, Kočan, Kotlík, Kuba, Havelka, Hron, Jan, Šimon

PEL: Dolejš - Zelený, Adam, Rašner, Plch, Kasalý, Pour, Martínek - Tecl, Martin Hadrava, Hrbatý - Kubát, Suk, Votápek - Hadrava Marek, Havel, Zadražil - Vrátný

Do vedení se domácí hokejisté dostali v 7. minutě. Staněk napřáhl od modré a s tečí Bukáčkovy hokejky prošel puk až za Dolejše. Fanoušci obou táborů pak viděli po jedné velké šanci na každé straně, ale ujala se až střela Tecla v 10. minutě,když doklepl do poloprázdné branky Hrbatého vyražený pokus.

Ve 14. minutě mohl Spartak do vedení poslat Suk, jenže sám před brankou bekhendem vysoko přestřelil. Že na hráčích Pelhřimova zanechala šestizápasová šňůra bez bodu stopy, ukázala i minutu a půl trvající přesilovka 5 na 3, kterou domácí bez újmy přežili. Velkou příležitost měl ještě před koncem třetiny domácí Kunstmüller,ale když si vybruslil před branku, trefil jen Dolejšovu hruď.

I další minuty zápasu byly ve znameníboje o rozdílový gól. Žďárskou posilu Kubu v šanci zastavil obránce jen za cenu faulu, v následné přesilovce se do dvou šancí dostal Bukáček. Ne do černého, ale do pruhovaného mířil Martin Sobotka, kterému se střela svezla tak nešťastně, že místo odkryté branky trefil krk sudího Coufala,který musel být ošetřen.

Domácí trochu uklidnila až 28. minuta.Dolejš sice výborně zasáhl a zlikvidoval dvě šance, jenže vyražený puk za gólmana odskočil od výstroje obránce Adama, gól byl připsán Kočanovi, který se puku dotkl jako poslední domácí hráč.

Hned v dalším střídání mohl Plameny do trháku poslat Dítě. Když si položili gólmana a po forhendové kličce mířil do prázdné branky, zvedl puk směřující do kasy bek, který strčil do střely svoji hůl. Také další minuty se nesly ve znamení souboje Dítě versus Dolejš, ale sedmnáctiletý pelhřimovský mladík dál držel šance svého týmu nabody.

Po druhém gólu Plameny svého soupeře zatlačily a dusily v jeho obranném pásmu, ale na třetí gól fanoušci čekali až do 43. minuty. Žďárští rozjeli akci v rohu kluziště,po několika přihrávkách se objevil mezi kruhy Dítě a za Dolejšem se po střele mezi betony rozsvítilo červené světlo – 3:1. Ještě ve stejném střídání mohl Dítě přidat čtvrtý gól, jenže po svém úniku poslal puk těsně mimo tyčku.

V hlavní roli se pak dvakrát objevil Kotlík. Nejdřív řešil nepřesnou razantní střelou únik dva na jednoho, o chvilku později jeho záměr najít před odkrytou brankou Kočana vystihl gólman, který do přihrávky strčil hůl.

Spartakovci zahrozili z brejku jen sporadicky, v 55.minutě se Hrbatý tlačil do zakončeníi při žďárské přesilovce. Tři minuty před koncem dostali Pelhřimovští výhodu přesilové hry po faulu Kuby. A přesně v čase 58.00 ji Kubát využil, když si ve skrumáži našel vyražený puk přes Slámou, který obránci nedokázali ani nadvakrát dostat do bezpečí.

Minutu a čtvrt před koncem sáhl kouč hostů ke hře bez brankáře. Domácí se ale pod velký tlak nedostali a dařilo se jim kouskovat hru a vyhazovat do středního pásma, prázdnou branku ale netrefili. Poslední nebezpečí pro Slámu a spol.znamenala ostrá Teclova rána, která proletěla vedle tyčky.

Pelhřimovští hokejisté nezvítězili tedy sedmkrát v řadě a play off se hodně vzdaluje. Ovšem šance na vyřazovací body stále zůstávajá a je jen na hráčích jak se s dalšími sedmi zápasy poperou. Zda získají tolik potřebné body do tabulky, aby nesledovali vyřazovací boje pouze jako diváci.

Tomáš Bečka