HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.02.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Břeclav odjíždí domů s prázdnou

Ve 43. kole se pelhřimovští hokejisté utkali s Břeclaví a po závěrečném hvizdu odcházeli z ledu jako vítězové. Cestu ke třem bodům zkomplikovala jen první třetina, kdy domácí inkasovali jeden gól. Od druhé periody měli již svěřenci trenéra Melouna hru pod svou kontrolou, což potvrdili třemi brankami. Stejný počet nasázel Spartak i v poslední části, a tak si hráči v bílých mohli vychutnávat závěrečnou děkovačku věrných fanoušků.

Pelhřimov

12.02.2012
17:00
6:3
(0:1, 3:1, 3:1)
Břeclav
Branky a nahrávky: 22. Havel (Tecl, Martin Hadrava), 28. Kubát (Hrbatý, Tecl), 36. Martin Hadrava (Hrbatý, Tecl), 53. Hrbatý (Tecl, Zelený), 54. Tecl (Kubát), 59. Havel (Martínek) – 3. Vlašic (Rakoczy), 40. Papp (Lechner, Truhlář), 59. Bartoš Rozhodčí: Pražál – Kotlík, Svoboda Vyloučení: 5:5 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 137 Střely: 48:29 Průběh utkání: 0:1, 3:0, 3:1, 3:2, 6:2. 6:3

PEL: Čekal - Zelený, Adam, Randa, Kasalý, Martínek - Kubát, Tecl, Hrbatý - Vrátný, Havel, Martin Hadrava - Votápek, Marek Hadrava

BRE: Chvátal - Dlapa, Dora, Latner, Novák, Rakoczy, Směřička, Nekoranec, Lysoň, Beneš, Popolanský, Truhlář, Nešpor, Bartoš, Lechner, Papp, Vlašic

Trenér Meloun měl k dispozici pouze pět obránců a osm útočník, tudíž se museli hráči v jednotlivých řadách střídat. V domácí brance nastoupil od první minuty po deseti zápasech Jan Čekal. Ovšem již po dvou minutách a osmi sekundách musel lovit puk ze sítě. Po zmatcích před pelhřimovskou brankou se prosadil Vlašic.

Od úvodu třetiny mohli diváci zhlédnout festival neproměněných šancí domácího týmu. Celkem devatenáct pokusů v první dvacetiminutovce nenašlo správný cíl. Zajímavou příležitost měl Marek Hadrava, který z pravé strany přestřelil. Ze stejné strany najížděl před Chvátala Votápek, ale jeho střelu zlikvidoval mrštnou lapačkou hostující gólman.

To, co se nepovedlo v první periodě, se povedlo v té druhé. Po necelých dvou minutách prostřední části překvapil břeclavského brankáře střelou švihem z levého kruhu Havel. I v následujících momentech měli domácí převahu, kterou zužitkovali až ve 28. minutě. Přesným zásahem z vrcholku se do kroniky utkání zapsal Kubát.

O pár chvilek po Kubátově gólu napřáhl na modré čáře Adam, jehož střelu hostující gólman stěží vyškrábl do ochranné sítě. Poté se ve slibné příležitosti po Kubátově přihrávce zpoza brány zjevil sám před gólmanem Tecl, jehož střelu nejprve Chvátal vykopl pravým betonem a následná dorážka mířila vysoko nad břeclavskou klec.

Po celou druhou periodu se musel hostující Chvátal v Břeclavské bráně pořádně ohánět. Kvalitní zákroky bylo nutno předvést proti pokusům Kasalého a Martina Hadravy. Ve 36. minutě už dokázal Martin Hadrava propasírovat puk za brankovou čáru poté, co Hrbatý vystihl soupeřovu rozehrávku.

Povedená třetina měla jen jednu vadu na kráse. Jedenáct sekund před druhou sirénou překonal Čekala v přesilové hře střelou do odkryté brány Papp. Ve třetí třetině se nabídla hostům z Moravy minutu a jednadvacet sekund dlouhá přesilová hra pět na tři, ovšem v ní si nevypracovali vážnější šanci. Tu samou herní situaci si vyzkoušel i Melounův celek. Nejprve orazítkoval spojnici tyče a břevna ranou od modré Havel a v následující klasické výhodě se již rozsvítilo červené světlo za břeclavskou brankou po zásahu Hrbatého.

Uběhlo jen něco málo přes minutu a hostující brankář kapituloval popáté. Tentokrát se do střelecké listiny zapsal pelhřimovský matador Tecl. Pelhřimov si v poklidném tempu kráčel pro šestnácté vítězství v sezóně. Tečku za povedeným zápasem pro pelhřimovské barvy udělal svým druhým gólem v utkání Havel. Minutu a dvě sekundy před koncem upravil na konečných 6:3 Bartoš.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): Od začátku utkání jsme byli lepší než soupeř, který si moc šancí nevytvořil. Měli jsme více střel a bylo jen otázkou času, kdy se konečně prosadíme. Rozhodující bylo, že jsme ve druhé třetině vstřelili tři góly a definitivně jsme zlomili odpor Břeclavi. Dneska jsme chtěli vyhrát pro fanoušky, což se nám povedlo.

Tomáš Bečka