HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.11.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Pelhřimov porazil Milevsko i podruhé v sezóně

Pelhřimov - Utkání dvou sousedů v tabulce slibovalo před zápasem zajímavou podívanou. Milevsko bylo na 6. příčce, Pelhřimov o stupínek níž a měl na svém kontě o bod méně. V dresu Spartaku stále chyběl Tomáš Hadrava, který si stále odpykává trest za rvačku v lize juniorů proti Šumperku. Pelhřimovskému publiku se po dlouhé době představil Martin Balčík, který má ve Spartaku vyřízený střídavý start z jihlavské Dukly.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
11.11.2007
17:00
5:3
(2:1, 1:1, 2:1)
Milevsko
Branky a nahrávky: 8. Hrbatý (Tecl, Vácha), 10. Vácha (Hrbatý), 28. Plch (Florián, Anderle), 55. Plachý (Tecl, Hrbatý), 60. Hrbatý - 10. Štych (Krejčí), 34. Šulčík (Šperger), 57. Schmied (Ulman). Rozhodčí: Vampola - Drobílek, Svoboda. Vyloučení: 8:8, navíc Florián (Pel) 10 min os. trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

PEL: Adamec - Meloun, Vácha, Beránek, Plch, Smetana, Balčík - Tecl, Plachý, Hrbatý - Šejnoha, Anderle, Florián - Nermuť, Špatenka, Digrin

MIL: D.Svoboda – Štych, Votruba, R.Procházka, Ulman, Matouš, Schmied - Krejčí, Suchánek, Pitel - Šulčík, Šperger, Hamerle - Štefan, Novotný, Fořt - Urbanec, Müller

Utkání začalo svižně již od úvodní minuty. Hned v 1. minutě se ocitl sám před Dalimilem Svobodou, po přihrávce Anderleho, Jaromír Florián, ale domácí diváci se z gólu neradovali. Ve 3. minutě, při přesilové hře domácích, chyboval při rozehrávce Plachý a nabídl tak šanci Krejčímu, Adamec však jeho střelu vyrazil lapačkou nad. V čase 7:47 střílel od modré Josef Vácha, Martin Tecl přiťukl na Jana Hrbatého a ten si připsal po 11 kolech svůj první gól v sezóně. Domácí se z vedení neradovali dlouho. V čase 9:02, při přesilovce Milevska, přihrál Lukáš Krejčí na modrou Michalu Štychovi a ten střelou zápěstím vymetl horní růžek Adamcovi branky. Odpověď domácích však byla blesková. V čase 9:27, po přihrávce Jana Hrbatého, prostřelil Svobodu mezi betony Josef Vácha. Domácí mohli následně své vedení pojistit, když se řítil po pěkné přihrávce Beránka na Svobodu Marek Anderle, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Milevští hrozili převážně v přesilových hrách, v 18. minutě trefil od modré tyč Michal Štych. V této přesilovce hostů si vypracovali velkou šanci i domácí. V 19. minutě vypíchl puk hostujícímu obránci Tomáš Plachý, ale ani on souboj se Svobodou nevyhrál. Po první třetině vedli domácí 2:1.

Ve druhé třetině se pokračovalo v podobném tempu jako v té první. Ve 22. minutě měl velkou šanci hostující Petr Šulčík, který se řítil sám na Adamce, ale bekhendovým blafákem na něj nevyzrál. Domácí odpověděli o 2 minuty později, kdy měl po přihrávce Plachého šanci Jan Šejnoha, ale ani on se z branky neradoval. Další šanci měli domácí ve 27. minutě. Tomáš Plachý vyzval tentokrát ke skórování Marka Digrina, ale ani on na Svobodu nevyzrál. Domácí se třetí branky přece jen dočkali. V čase 27:38, při hře 4 na 4, zatáhl puk do útočného pásma Jaromír Florián, přihrál Anderlemu, ten našel Petra Plcha a ten se sám před Svobodou nemýlil. Milevsko ovšem nesložilo zbraně a podařilo se mu snížit. V čase 33:36 si po přihrávce Zdeňka Špergera vybruslil zpoza kruhů Petr Šulčík a střelou do šibenice nedal Adamcovi šanci. Domácí mohli odpovědět ve 36. minutě, kdy se podruhé v zápase řítil sám na Dalimila Svobodu Marek Anderle, ale ani podruhé neuspěl. Po druhé třetině vedl Spartak 3:2 a čekalo se s čím oba týmy přijdou do třetí třetiny.

Milevsko se od začátku třetí třetiny tlačilo dopředu, ale domácí je do vážnějších šancí nepouštěli. Ve 49. minutě měl dobrou šanci domácí Plachý, který střílel ze strany jen do připraveného Svobody. Tomáš Plachý se branky přece jen dočkal. V čase 54:31, při přesilové hře Spartaku, přihrál Tecl Hrbatému, ten přihrávkou přes brankoviště našel Tomáše Plachého, který střelou z úhlu překonal Svobodu počtvrté. Hosté mohli v 56. minutě snížit, kdy se ocitl v dobré šanci Suchánek, ale nedal. Milevsku se snížit přece jen podařilo. V čase 56:21, při hře 4 na 4, po přihrávce Tomáše Ulmana prostřelil od modré Adamce Jiří Schmied a vykřesal tak Milevsku naději na nějaký ten bodový zisk. Domácí po zbytek zápasu utkání kontrolovali a v čase 59:54 pečetil vítězství domácích do prázdné branky Jan Hrbatý.

Dnešní utkání přineslo pěkný hokej s nemálo příležitostmi na obou stranách. V dresu domácích se poprvé v sezóně trefil Jan Hrbatý, následně pak v power-play přidal i svůj druhý gól. Ke dvěma brankám přidal ještě 2 asistence a utkání dokončil se čtyřmi body na kontě.

Marcel Doubek