HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.11.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimovští hokejisté dobyli Vajgar sedmi góly

Dnes byly k vidění u Vajgaru gólové hody. Diváci shlédli celkem jedenáct branek. Po skončení zápasu mohli být nakonec šťastnější ti Pelhřimovští. První branku ovšem vstřelil domácí tým. Na tu dokázali hosté do konce první části odpovědět dvěma trefami. Skvělý start měl Melounův celek do prostřední periody, když se po 25 sekundách hry prosadil navrátilec do sestavy Hrbatý. Právě Hrbatému se podařilo během zápasu zkompletovat hattrick, přičemž jeho třetí trefa se ukázala jako vítězná. Spartak si veze ze souboje rivalů cenné tři body.

Jindřichův Hradec

07.11.2012
18:00
4:7
(1:2, 1:3, 2:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Štěpán (Turek), 33. Skokan (Mařík), 42. Procházka (Kupec), 47. Matějka (Procházka, Kupec) - 18. Bezděk (Hadrava Martin), 19. Hrbatý (Plachý), 21. Hrbatý (Plachý, Jelínek), 33. Hadrava Martin (Veselý), 36. Kubát (Hrbatý, Hadrava Martin), 48. Hrbatý (Plachý, Tecl), 55. Hadrava Marek (Suk , Kubát) Vyloučení: Využití: V oslabení: Rozhodčí: Diváci:

JHR: Kubeš - Procházka, Maryška, Tržil, Tupý, Chmel, Štěpán, Hastrman - Mazanec, Skokan, Kupec, Kocar, Přibyl, Záhora, Mařík, Matějka, Turek, Sekera, Zvoník.

PEL: Čekal - Adam, Veselý, Kasalý D., Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Hadrava Marek, Suk, Jelínek, Tobola, Kasalý F., Pecen, Kozlík.

Vstup do utkání se povedl domácímu týmu. Ti se tlačili do zakončení a nepouštěli hosty byť jen na dostřel Kubešovy svatyně. Ve 2.minutě dostali Jindřichohradečtí možnost přesilové hry, víc než Procházkovu tvrdou ránu ale nepředvedli. Skóre zápasu se poprvé měnilo v 5.minutě, Štěpán střelou přes obránce poslal puk poprvé za Čekalova záda. Následující minuty byly ve znamení přesilových her domácích, ve kterých pelhřimovská obrana v čele s Čekalem několikrát odvrátila hrozbu dalšího inkasovaného gólu. V 10.minutě, po přísném vyloučení Bezděka, přišla krátká dvojnásobná přesilovka Vajgaru, ale 36 obranných vteřin Spartak zvládl. Do této chvíle byli domácí lepším týmem, poté se začala hra vyrovnávat, první pozdrav Kubešovi vyslal v 11.minutě Tecl, domácí brankář odolal. Ve 13.minutě se již Spartak radoval, zatím pouze zbytečně. Bezděkovu střelu do tyče již někteří viděli za Kubešovými zády, hlavní rozhodčí však rozpažil. V téže minutě poprvé pykal na trestné domácí hráč, Spartak však přesilovku nevyužil. Závěr třetiny přinesl tlak hostujícího týmu, velké šance nejprve neproměnili Bezděk s Votápkem, v 18.minutě ale bylo vyrovnáno - Martin Hadrava s Bezděkem ujížděli dva na jednoho, po přesné přihrávce druhý jmenovaný vymetl růžek Kubešovy klece. V 19.minutě bylo ještě lépe, nehlídaný Hrbatý tváří v tvář proti Kubešovi nezaváhal a otevřel svůj střelecký účet zápasu.

Druhá třetina začala tak, jak první skončila. Uběhlo 25 vteřin, když Plachý našel před brankou domácích Hrbatého, který střelou po ledě zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Vajgar se postupně oklepal, ve 26.minutě ujížděl na Čekala Kupec, byl však faulován, sudí nařídil trestné střílení. Domácí střelec si ale na Čekala nepřišel. Ve 29.minutě, po předchozí nevyužité přesilovce hostí, ujížděl Skokan sám na Čekala, který si s jeho blafákem poradil. Vajgar si poté vytvořil mírný tlak, jehož výsledkem byl kontaktní gól, běžela 33.minuta, Skokan střelou bez přípravy poslal kotouč mimo Čekalův dosah. Domácí fanoušci se ještě radovali po předchozí brance, když hosté za 21 vteřin hry znovu pootočili počítadlem skóre. Martin Hadrava zblízka procedil puk mezi Kubešovy betony, čímž vrátil hostům předtím ztracený náskok. Na další gól se čekalo pouze do 36.minuty. Hrbatý krásným pasem přes celé obranné pásmo našel Kubáta, který poslal puk do odkryté klece. Po této brance Jindřichohradečtí vyměnili brankáře, do branky se postavil Daniel Krásný. Závěr druhé dvacetiminutovky patřil domácím, ale vynikající Čekal hosty podržel.

Do závěrečné třetiny vlétli lépe žlutomodří, kteří se snažili zvrátit stav utkání ve svůj prospěch a zpočátku se jim tento plán dařilo plnit. Běžela 42.minuta, když přesilovou hru domácích využil tvrdou střelou Procházka. Domácí tlak pokračoval a brzy byl na světě kontaktní gól. Ve skrumáži před Čekalem tečoval Procházkovu střelu Matějka a zdálo se, že Vajgar otáčí průběh utkání, to vše v probíhající 47.minutě. Hosté ale zvedli hlavu, o minutu později první útok Spartaku kombinoval v před Krásným, Hrbatý si pohrál z domácím náhradníkem v brance a zkompletovaným hattrickem vrátil hostům dvoubrankový náskok. Hra se vyrovnala, veškeré útočné snahy končily u obou brankářů. V 55.minutě vyrobili hosté před Krásným závar a Marek Hadrava zblízka protlačil kotouč za brankovou čáru, to se ale nelíbilo domácímu Hastrmanovi, následovala krátká potyčka obou jmenovaných, oceněná pobytem na trestných lavicích. Závěrečné minuty již změnu skóre nepřinesly, poslední akci celého zápasu zakončil Kocar střelou do tyče. Spartak tedy porazil Vajgar na jeho ledě 7:4 a vyšvihl se na 5.místo druholigové tabulky.

V dalším kole se Pelhřimovští představí na ledě vedoucího celku druholigové skupiny Střed - SHK Hodonín, utkání se odehraje v sobotu 10.listopadu.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Zápas se nám povedl, byli jsme důrazní v útoku a vstřelili jsme více branek než soupeř. Úvodní minuty jsme přečkali hlavně ve čtyřech hráčích, výborně nás podržel Čekal. Utkání rozhodla druhá třetina, kdy jsme získali rozhodující náskok. Na začátku třetí třetiny jsem měl o výsledek obavy, naštěstí jsme znovu vstřelili nějaké branky a dobře to dopadlo.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek