HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Derby Vysočiny rozhodla první třetina

Pelhřimovští hokejisté dokázali i podruhé v této sezóně porazit Velké Meziříčí, když na bodový zisk zadělali již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. V dresu domácích opět předvedl dobrý výkon David Adamec, který zneškodnil několik dobrých příležitostí soupeře. Čtyři body za gól a tři asistence si připsal centr druhého útoku Marek Anderle.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
02.12.2007
17:00
5:1
(3:0, 2:0, 0:1)
Velké Meziříčí
Branky a nahrávky: 4. Florián (Anderle), 6. Tecl (Anderle, Hrbatý), 19. Anderle (Němec), 25. Digrin (Hadrava, Němec), 27. Beránek (Anderle, Florián) - 54. Hudcovský (Sobotka). Rozhodčí: Dvořák - Fiala, Jindra. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

PEL: Adamec - Meloun (41. Vácha), Kašpar, Beránek, Plch, Klíma, Smetana (41. Prostředník) - Hrbatý, Stromko, Tecl (41. Špatenka) - Florián, Anderle (41. Šejnoha), Němec - Digrin, Hadrava, Ondráček

MEZ: Hrachovina - Stráňovský, Smejkal, Raus, Balčík, Pálka, Úlehla, Sokolovskij - Konečný, Bukáček, Kunstmüller - Prachař, Bula, Nekvasil - Krča, Sobotka, Burian - Hudcovský

Do zápasu vstoupili trochu aktivněji hosté, měli také první šanci, když nahazovali z rohu puk na Adamce a ten si ho málem srazil do vlastní sítě. Z branky se ale záhy radovali domácí. Marek Anderle našel před brankou zcela volného Jaromíra Floriána a ten si pohrál s Hrachovinou v brance hostí. V 6. minutě již Spartak vedle o dvě branky. Marek Anderle v přesilové hře našel před brankou tentokrát Martina Tecla a tomu již jen stačilo nastavit hokejku. Červenobílí povzbuzeni dvěma góly se hnali dopředu. V 9. minutě unikal v oslabení hostující obraně Vojtěch Němec, ale hostující obránce stačil svou chybu napravit. Vzápětí měl další šanci Ondráček, ale ani on nedal. Pak se řítil sám na brankáře hostující Jiří Burian, Adamec si však s jeho nájezdem poradil. Pelhřimovští se třetí branky v první třetině přece jen dočkali. V 19. minutě v při přesilové hře Spartaku skóroval bekhendem Marek Anderle po přihrávce Vojtěcha Němce. Po první třetině tedy odcházeli do šaten veselejší domácí borci.

Pelhřimov začal druhou třetinu tak, jak skončil tu první. Ve 25. minutě přihrál Tomáš Hadrava Marku Digrinovi, který ten doslova propálil Hrachovinu. Ve 26. minutě se Spartak dočkal páté branky. Při přesilové hře našel Marek Anderle Petra Beránka a ten střelou z mezikruží překonal Hrachovinu popáté. Ve 33. minutě měl další šanci Ondráček, šestou branku Pelhřimova však nepřidal.

Kouč Pavel Zmrhal nechal ve třetí třetině odpočívat všechny čtyři třicátníky – Martina Tecla, Marka Anderleho, Radka Smetanu a Martina Melouna. Pelhřimovští se už netlačili tolik dopředu jako v předchozím průběhu utkání a spíše kontrolovali výsledek. Ve 49. minutě měl šanci Florián, ale nedal. Na druhé straně se proti střele hostů prezentoval efektním zákrokem lapačkou David Adamec. V 53. minutě si obě mužstva vytvořila velké šance. Nejprve uháněl sám na Adamce Kunstmüller, na druhé straně pak Němec, ale ani jeden branku nevstřelil. Meziříčští se čestného úspěchu přeci jen dočkali. V 54. minutě překonal střelou mezi betony Adamce Tomáš Hudcovský. V 57. jeli dva na jednoho Bukáček s Prachařem, ale na skóre utkání se již nic nezměnilo.

Pelhřimovští o výsledku utkání rozhodli prakticky již v první třetině, kdy si vypracovali slušný tříbrankový náskok. Dobrý výkon opět předvedl David Adamec, čtyři body do kanadského bodování si připsal Marek Anderle a zvýšil tak svůj náskok v čele bodování pelhřimovského týmu.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Na střely i šance to bylo vyrovnané utkání, rozhodlo to, že my jsme dávali góly a soupeř ne. V první třetině jsme si vybudovali tříbrankový náskok, který jsme nejen drželi, ale hlavně nám dodal potřebný klid.

Bohumil Prachař, trenér V. Meziříčí: Myslím si, že to bylo naprosto vyrovnané utkání, které rozhodla první třetina. My jsme v ní hráli celkem dobře, ale nedokázali jsme proměnit šance. Domácí potrestali tři naše chyby, což bylo pro další vývoj zápasu velmi důležité. K hokeji ale patří góly a pokud je nejsme schopni dávat, nemůžeme vyhrávat.

Marcel Doubek