HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.12.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Kozlové přetrhli vítěznou sérii Spartaku

První prosincový den vstoupili do utkání aktivněji Kozlové, ale o úvodní branku zápasu se postaral Melounův celek. V 19. minutě totiž Moravce přechytračil Hrbatý. Uběhlo jen něco přes minutu a skóre bylo znovu vyrovnané. Začátek druhé třetiny byl jako z říše snů. Po 28 sekundách vsítil svou druhou branku v zápase Hrbatý. A když v polovině utkání navýšil Tecl na 3:1, zdálo se, že Pelhřimov si jde pro pátou výhru za sebou. Ovšem Kozlové vsítili čtyři branky v řadě, když nejprve ve druhé dvacetiminutovce dorovnali stav a následně v poslední části odskočili na konečných 5:3.

Pelhřimov

01.12.2012
18:00
3:5
(1:1, 2:2, 0:2)
Kolín
Branky a nahrávky: 19. Hrbatý (Plachý), 21. Hrbatý (Suk, Tecl), 30. Tecl (Hrbatý) - 20. Morkes, 33. Ježek (Hanzl), 39. Skokan (Morkes, Pácal), 48. Pýcha (Březina), 55. Cerk (Malý, Hanzl) Rozhodčí: Mech - Chocholouš, Kříž Vyloučení: 3:3 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 318 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5

PEL: Čekal - Adam, Veselý, Jelínek, Posmyk, Suk, Dominik Kasalý, Tobola - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Martin Hadrava - Votápek, Marek Hadrava, Filip Kasalý

KOL: Moravec - Nedbal, Hanzl, Výborný, Pácal, Špringl, Březina, Pýcha, Chaloupka, Malý, Kadlec, Cerk, Morkes, Vágner, Skokan, Ježek, Zumr, Šafránek, Kubát

Do utkání lépe vstoupili kolínští Kozlové. Rácovi svěřenci aktivně napadali pelhřimovskou rozehrávku, s čímž měli domácí velké problémy. V prvních minutách se musel činit především domácí strážce branky Jan Čekal. Vždyť jen v první třetině na něj letělo sedmnáct střel. Zejména zákroky proti pokusům Kadlece a Šafránka patřili do kategorie výstavních.

Pelhřimovští střelci se začali osmělovat až v polovině třetiny. A vrchol dobývání kolínské branky přišel v 19. minutě. Plachý našel své dvojče z útoku Jana Hrbatého, který lehkým obloučkem přehodil ležícího Moravce.

Odpověď ale přišla záhy. Morkes nejprve zleva protáhl Čekala, když pelhřimovský gólman hřbetem lapačky vytěsnil prudkou střelu z leva. Kolínský forvard ale pokračoval ve snaze prostřelit Čekala. Sám dojel vyražený puk, objel branku a efektivně zavěsil pod horní tyč. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Na ledě ještě nezamrzly všechny kaluže a pelhřimovští fanoušci oslavovali druhou branku. Suk našel od modré čáry osamoceného Hrbatého, jenž neměl problém zasunout puk do nikým nechráněné branky.

Vstřelená branka domácí hráče viditelně nakopla. Melounovi svěřenci hýřili aktivitou a více se tlačili do zakončení. Tlak kulminoval od pětadvacáté minuty, kdy domácí hráli přesilovku. Spartak vyslal na Moravce několik nebezpečných střel, se kterými si však kolínský strážce svatyně poradil.

Leč na střelu Tecla z 30. minuty byl dvacetiletý gólman krátký. První formace uzamkla kolínské hráče ve vlastním pásmu a domácí kapitán navýšil skóre na 3:1. Pelhřimov na ledě vládl a vytvářel si slibné šance. Ovšem ke smůle domácích zkorigoval ve 32. minutě Ježek.

I přes inkasovaný gól byli pelhřimovští bruslaři lepšími hráči na ledě. Minutu a čtyři sekundy před koncem druhé periody ale přišla ledová sprcha.Skokan přijal přesnou přihrávku přes celé útočné pásmo od Morkese a střelou z pravého kruhu vymetl v přesilové hře pavučinu z levého horního rohu.

Pelhřimov měl opět dobrý nástup do třetiny. Dokonce se mu podařilo skórovat, jenže rozhodčí nebyl toho názoru, že gól padl regulérním způsobem. Pro údajné postavení útočícího hráče v brankovišti se gólová radost domácích přerušila.

Další vážnější šanci si vytvořil ve třetí části Kubát, když najížděl na Moravce. Kolínský odchovanec ale vystihl směr Kubátovy kličky a s pokusem si snadno poradil. Další gólový okamžik se udál ve 48. minutě. Březina vyslal ostrou střelu od modré čáry. Tu Čekal vyrazil na opačnou stranu k Petru Pýchovi, jenž si s kotoučem popojel na vrchol pravého kruhu a střelou švihem procedil touš za Čekala.

Domácí se hnali za vyrovnáním, ale v závěrečné fázi se nedokázali prosadit. Navíc často nechávali otevřená okénka v obraných řadách, čehož hosté využili. V 53. minutě napřáhl z pravého kruhu Cerk a rána se odrazila od tyče ven do hřiště. Hráč Kozlů se vehementně dožadoval uznání branky, leč i tentokrát hlavní arbitr rozpažil na znamení neuznání branky.

Definitivní import tří bodů do středních Čech zařídil Cerk. Kolínský hokejista objel domácí svatyni a střelou z velkého úhlu překvapil klečícího Čekala. Poté si Rácovo družstvo hlídalo výsledek a v poklidu si došlo pro osmou letošní výhru. Naopak Pelhřimov poznal hořkost porážky poprvé od 13. kola, kdy nestačil na Hodonín. Další domácí zápas odehrají Pelhřimovští již tuto středu proti Technice Brno.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Spartaku Pelhřimov): Dnešní utkání se mi hodnotí celkově špatně. Zápas jsme měli rozehraný parádně, pak jsme nevyužili nějaké přesilovky, dále jsme v obraně vyrobili spoustu chyb, Kolín se prezentoval častou střelbou, dal důležité góly a to rozhodlo. Nejdou nám přesilovky, musíme na nich zapracovat. Myslím si, že jsme neodehráli úplně nejhorší zápas, Kolín dnes dokázal trestat naše chyby, musíme to hodit za hlavu a jít dál.

Tomáš Bečka