HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.12.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov udolal Vajgar po prodloužení

Magické datum 12.12. 2012 přiválo na bodové konto Spartaku dva body. Skóre utkání se poprvé hnulo již po 89 sekundách. Libor Bezděk se z levého kruhu opřel do rány a propálil Kubeše. Ovšem Vajgar dokázal vyrovnat a záhy strhnout vedení na svou stranu. Do konce periody ale Marek Hadrava zařídil stav 2:2. V prostřední dvacetiminutovce padli taktéž čtyři branky. Hosté nejprve odskočili na dvoubrankový rozdíl, který však Melounovi svěřenci dokázali vymazat. A protože ve třetí třetině padlo na každé straně po jednom gólu, na pelhřimovské hokejisty čekalo třetí prodloužení v řadě. Tentokrát se duel rozhodl právě v bonusovém čase, kdy Bezděkovu střelu tečoval za Kubešova záda Marek Hadrava.

Pelhřimov

12.12.2012
18:00
6:5 pr.
(2:2, 2:2, 1:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 2. Bezděk (Martin Hadrava), 14. Marek Hadrava (Tecl), 31. Bezděk, 36. Plachý (Tecl), 55. Tecl (Plachý), 62. Marek Hadrava (Bezděk) - 10. Tržil (Mařík), 12. Kocar (Procházka), 22. Voříšek (Tupý, Mařík), 24. Kocar (Kupec), 47. Dvořák (Kupec, Voříšek) Rozhodčí: Kareš - Klouda, Křivohlavý Vyloučení: 6:3 Využití: 1:1 V oslabení: 1:00 Diváci: 312 Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5, 5:5, 6:5

PEL: Čekal - Tobola, Beneš, Jelínek, Veselý, Posmyk, Štebih - Tecl, Plachý, Hrbatý - Marek Hadrava,Bezděk, Martin Hadrava - Kubát, Filip Kasaly, Votápek

JHR: Kubeš - Procházka, Tržil, Kohút, Tupý, Popelka, Maryška - Kocar, Kupec, Dvořák - Voříšek, Mařík, Sekera - Mazanec, Matějka, Záhora - Tomšík, Jasanský, Zvoník

Do obrany dnes kvůli zlomené kůstce v ruce nenaskočil Richard Adam, který bude až do 20. prosince nosit sádru. V zadních řadách chyběl i Suk, jenž opět bere antibiotika. Po jednozápasové pauze se do branky vrátil Jan Čekal.

Netrvalo dlouho a pelhřimovští fanoušci mohli slavit první gól v síti Vajgaru. Martin Hadrava našel ideálně Bezděka na levém kruhu a ten přesnou ranou k levé tyči nedal Kubešovi šanci. Poté se musel na druhé straně činit Čekal, když vytěsnil nebezpečné pokusy Procházky a Dvořáka.

V desáté minutě bylo ale již srovnáno. To když Tržil zužitkoval po deseti sekundách přesilovou hru. Uběhlo jen něco málo přes dvě minuty a Čekal lovil puk ze sítě podruhé. Robert Procházka vyslal na pelhřimovskou branku tvrdý projektil, kotouč se od tyčky odrazil na hůl Kocara, pro něhož nebyl problém dopravit puk do odkryté branky.

Po první siréně se však šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Martin Tecl efektivně prokličkoval mezi hradeckými obránci, předložil puk Marku Hadravovi, který ač tísněn, dokázal prostřelit gólmana Kubeše.

Zatímco do úvodní části vkročil lépe Spartak, druhou dvacetiminutovku načal lépe hostující Vajgar. Luboš Voříšek natáhl na pravé straně ke střele a jeho pokus zastavila až sítě domácí svatyně. Uběhly jen dvě minuty a dvě sekundy, když Jindřichohradečtí navýšili na dvoubrankový rozdíl. Kocar nabral u levého mantinelu rychlost a tvrdou ranou prostřelil Čekala.

A bylo ještě hůře. Ve 28. minutě se sešli na trestné lavici hned dva domácí hráči, čímž se hostům naskytla příležitost zahrát si minutu a dvacet sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. Leč Spartak nepříjemnou situaci zvládl a mohl se upínat ke vstřelení kontaktního gólu. Snížení na 3:4 z pohledu domácích přišlo ve 31. minutě. Bezděk ukořistil puk ve středním pásmu, všechny hráče na ledě, včetně brankáře Kubeše, přesvědčil o tom, že bude nahrávat, načež vyslal na hradeckou branku prudkou střelu švihem, která znamenala výbuch radosti na straně domácích.

Celkem šestkrát hráli dnes Pelhřimovští v oslabení. Jednou z něj dokonce vytěžili gól. Běžela 36. minuta, když Tecl obral soupeře o puk a upaloval na Kubeše. V tísni vystřelil tvrdou ránu, kterou odrazil hradecký gólman přímo do jízdy Tomáši Plachému, jenž bekhendem dopravil puk do prázdné klece.

Od tohoto momentu do konce prostřední části byl Spartak na ledě lepším týmem. Opět v oslabení najížděl na Kubeše Martin Hadrava, ovšem pokus z otočky vyškrábl hradecký gólman hřbetem lapačky. Necelé dvě minuty před koncem Jindřichův Hradec překonal Čekala střelou od modré čáry. Ale dle sudího byl ještě před tímto okamžikem pelhřimovský gólman atakován útočníkem Matějkou, tudíž branku nemohl uznat.

Minutu a šest sekund před druhou sirénou se řítil na gólmana hostů Plachý, přičemž Zvoník musel zatáhnout za záchranou brzdu a podrazit domácího forvarda. Následně bylo nařízeno trestné střílení. Sedmadvacetiletý útočník zkoušel prostřelit Kubeše mezi tělem a lapačkou, ovšem strážce hostující klece si mezírku pokryl.

Ve třetí třetině se čekalo na branku šest minut a pětadvacet sekund. Kocar byl důrazný před brankou a svým třetím gólem v zápase poslal hosty znovu do vedení. Spartak začal více riskovat, čímž se otevírali okénka v obraných řadách. Jenže několika přečíslení Koldovi svěřenci nevyužili.

Pelhřimovští hráči mocně tlačili na soupeřovu bránu, až se jim pět minut před koncem podařilo dorovnat. V chumlu před bránou se nejlépe zorientoval Martin Tecl, který zařídil svému týmu vyrovnání na 5:5.

Na řadu přišlo prodloužení, které nemělo dlouhé trvání. V 62. minutě natáhl na modré čáře Bezděk a jeho ránu tečoval těsně před Kubešem Marek Hadrava. Spartak tedy zvládl zápas s rivalem a může se radovat z veledůležitých dvou bodů do natěsnané tabulky Střed.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Myslím, že pro okolo diváky to byl parádní hokej. Soupeř hrál také velice dobře. Musím pochválit všechny kluky za bojovnost a za to, že jsme stav zápasu zvrátili. Dostali jsme se do vedení, ale pak jsme ho ztratili. Hrál se hokej nahoru – dolu. Stejně jako soupeř jsme mohli rozhodnout už v základní hrací době. Nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Potřetí jsme došli do prodloužení, ale čím to, to netuším. Kluci asi chtějí, abych v té zimně stál dlouho na střídačce (smích).

Ladislav Kolda (hlavní trenér Vajgaru Jindřichův Hradec): Možná podle průběhu utkání to jsou ztracené body, za stavu 4:2 jsme měli přesilovku pět na tři, což byla jasně rozhodující fáze a tam jsme mohli odskočit. Pak jsme to hráli ukvapeně, ale pár šancí jsme si vytvořili. Řekl bych, že to srovnání na 4:4 nás psychicky nalomilo, navíc jsme čelili v závěru druhé třetiny trestnému střílení. Nakonec si myslím, že ta remíza je spravedlivá. V prostředku utkání jsme mohli odskočit a rozhodnout to na 5:2 a mohlo to skončit lépe.

Tomáš Bečka