HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.02.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Poslední venkovní zápas v základní části Spartak prohrál

Vstříc poslednímu venkovnímu utkání v základní skupině se vydali pelhřimovští hokejisté na led do Žďáru nad Sázavou. Lépe začal domácí celek, když v 9. minutě otevřel střelecký účet Vítek. Spartak v polovině zápasu dorovnal, jenže Plameny si vedení uzmuly zpět na svou stranu. Nejprve tři minuty před koncem prostřední části zásluhou Smejkala a pak gólem do šatny z hole Mana. Ve třetí třetině vzrostly akcie domácího celku na tříbodový zisk ještě více. Třemi brankami v rozmezí šesti minut a padesáti sekund se rozhodlo o vítězi. Na konečných 2:6 z pohledu hostů upravil sedmatřicet sekund před koncem zápasu Plachý.

Žďár nad Sázavou

24.02.2013
17:30
6:2
(1:0, 2:1, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 9. Vítek (Man), 38. Smejkal (Kotlík, Man), 40. Man (Kunstmüller), 41. Ježek (Plachý, Kaňka), 45. Ježek (Plachý), 47. Střecha (Kaňka) - 30. Kořínek (Plachý T., Tecl), 60. Plachý T. (Kořínek) Vyloučení: 3:6 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Talpa - Kotlík, Polák Diváci: 721 Průběh utkání: 1:0, 1:1 6:1, 6:2 Střely na branku: 41:25

ZNS: Sláma - Staněk, Střecha, Beneš, Pleva, Smejkal, Jan, Šír - Ježek, Kaňka, Plachý - Kunstmüller, Hron, Dítě - Vítek, Kotlík, Man - Kočan.

PEL: Čekal - Adam, Beneš, Jelínek, Veselý, Kasalý, Kořínek, Suk, Posmyk, Tobola - Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Bezděk, Votápek, Svoboda.

Do Žďáru již odjela ucelenější sestava než ta, která ve středu nastoupila proti břeclavským Lvům. V bráně čelil soupeřovým atakům znovu Jan Čekal, jenž musel v úvodních minutách ukázat svůj um proti pokusu Kotlíka z mezikruží, či musel zničit souhru Plachého, Smejkala a Kaňky. Jenže ani přes tyto zákroky se hostům nepodařilo přestátá nápor Sobotkova celku. V deváté minutě se pelhřimovským hokejistům nepodařilo vyhodit puk z obrané třetiny. K odraženému touši se nejrychleji dostal Vítek, a žďárské Bouchalky tak mohly oslavovat první gól svých oblíbenců.

Vstřelená branka domácí nabudila a ti se zjevovali v solidních šancích. V 11. minutě chybělo Ježkovi málo, aby trefil kotouč před poloprázdnou pelhřimovskou klecí. O několik momentů později dokázal své kvality hostující gólman Čekal, jenž vytěsnil jedovatou střelu z mezikruží v podání Michala Kaňky. Zahrozit se povedlo i Pelhřimovským. Jmenovitě kapitán Tecl měl na hokejce vyrovnávací trefu, ovšem jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

I na začátku prostřední periody se většími šancemi uvedli hokejisté s hořícím „Ž“ na prsou. Tváří v tvář se postavil Čekalovi Ježek. Žďárský forvard si ale na pelhřimovského strážce svatyně střelou po ledě nepřišel. K vidění byl vyrovnaný hokej, což potvrzovala na druhé straně šance Bezděka. Gólman Sláma se ale proti pelhřimovskému kanonýrovi rychle zorientoval a vychytal hostující jedenáctku.

Především gólmani bavili fanoušky na stadionu ve Žďáře nad Sázavou. Nejprve na Slámu nevyzrál Plachý, přičemž se na druhé straně zaskvěl Čekal proti Manovi. V polovině zápasu se ale již za Slámou rozsvítilo červené světlo. Jakub Kořínek vymetl z levého kruhu všechny pavučiny v levém růžku Slámovy brány.

Vyrovnaný stav vydržel do 38. minuty. Žďárský celek uzmul hostům puk, Man jej předložil před bránu Smejkalovi, pro něhož nebyl problém vstřelit druhý gól Plamenů. Následující minuty patřili znovu domácím a krátce před druhou sirénou z něho vytěžili třetí branku. Poté, co Man asistoval u předchozích dvou branek, se z něj stal zakončovatel a ze středu pole zvýšil na 3:1 ve prospěch svého celku.

Uběhlo jen dvacet sekund po úvodním vhazování třetí periody a Čekal opět lovil puk ze své sítě. Tentokrát již domácí útočník Ježek v přímém souboji s Čekalem nezaváhal a střelou mezi betony navýšil na tříbrankový rozdíl.

Domácí měli hru pod kontrolou a i nadále si vytvářeli zajímavé situace. Agilní Man ve slibné pozici pro domácí minul pelhřimovskou klec. Na druhé straně nechal Bezděk vyniknout gólmana Slámu. Střelecký večer žďárského družstva dostál vrcholu ve čtyřicáté páté, respektive ve čtyřicáté sedmé minutě. Kasalý byl vyloučen na dvě plus dvě minuty a tuto přesilovku Sobotkova parta bez váhání využila. Nejprve prostřelil Čekala z leva Ježek a o chvíli později nasměroval touš k levé tyči Střecha.

Jen díky dalším zákrokům Čekala si Spartak nedovážel od svého rivala větší příděl. V závěrečných minutách si na pelhřimovské jedničce dvakrát vylámal zuby aktivní Man. V 57. minutě najížděl na Slámu Plachý, ale tentokrát ještě neuspěl. Domácího gólmana prostřelil až v závěrečné minutě. Plachý se znovu prokousal do brejku a kličkou přelstil Slámu.

Dnes tak možná Bouchalky viděly generálku na vyvrcholení sezony. Karty mohou být totiž ještě rozdány tak, že v prvním kole zamíří Pelhřimov právě na led do Žďáru nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Po takovémhle výsledku se zápas těžko hodnotí. Žďár byl první třetinu lepší, ve druhé se nám to postupně podařilo srovnat a chvílemi jsme možná byli i lepší my a vyrovnali jsme na 1:1. Nebudu říkat, že to ovlivnil rozhodčí, ale byl tam faul na Pláška (Tomáš Plachý pozn.redakce), který nepískl. Pak jsme ještě dostali dva góly a zápas se už jen dohrával. Na play-off by byl Žďár super, protože by chodili lidi, ale uvidíme jak se to zamotá. (zdroj: www.hokejzr.cz)

Tomáš Bečka